Romanul de familie

Trimisa la data: 2009-06-10
Materia: Limba Romana
Pagini: 126
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: silver20
Lucrare de licenta despre Romanul de familie
Inca din cele mai vechi timpuri, familia a constituit, pentru studiul societatii, stalpul de referinta ce a fost intotdeauna exploatat din toate punctele de vedere. Constituirea unei familii nu inseamna doar legatura dintre doi oameni, ci si o activitate complexa in care intra elementele de factura psihologica.

Vorbim aici despre modul cum se perpetueaza o intreaga traditie de la o generatie la alta. In fond, cum se trec peste granita prezentului marile valori ale unui individ.

In acest sens, familia a reprezentat si in arta scrierii o grandioasa pagina de referinta. Cand vorbim despre dragoste, nu putem omite sub nici o forma termenul de familie, marii scriitori amintindu-si de fiecare data acest raport perfect armonios dintre sentimentul acesta divin si relatia care o formeaza.

Romanul este specia literara care a sintetizat cel mai bine ideea de familie. Pornind de la fundalul sociologic in care se manifesta familia si ajungand pana la introspectia sufletului uman, marii artisti ai condeiului au zugravit cu tenacitate evolutia unei familii.

Lucrarea de fata incearca sa trateze aceasta problematica dintr-o perspectiva comparatista, dorindu-se a se ajunge la un numitor comun al modalitatiilor de redare a temei-familia.

In primul capitol se prezinta o serie de caracteristici ale romanului pentru ca acesta este specia literara ce cultiva cu precadere motivul prepetuarii speciei. Se vizeaza indeosebi romanul secolului XIX si XX, deoarece aici se etaleaza prin excelenta problematica expusa. Am urmarit romanul de familie sub aspectul istorico-evolutiv pentru a putea reda cat mai bine schimbarile ce au avut loc in tratarea acestei teme.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Romanul de familie

Lucrare de licenta despre Romanul de familie
Cuprins

Argument...............................................4

I.Romanul.Definitie.Prezentare generala................6

1.Romanul secolului XX.................................7
2.Romanul de familie. Istoric. Evolutie................28

II.Povestea unei familii...............................34

1. Realismul lui Roger Martin du Gard..................34
1.1. Destinul familiei Thibault.........................36
2. Maretia lui Thomas Mann.............................48
2.1. Destinul familiei Buddenbrook......................51
3. Romanul lui Golswerthy..............................62
3.1.Destinul familiei Forsyte..........................67

III.Personaje cheie....................................84

1.Date teoretice.......................................84
1.1Modalitati de constructie si caracterizare..........90
2.Noul personaj realist al secolului XX................91
2.1.Analiza psihologica si implicatiile sale...........95
3. Importanta personajului feminin in romanul de familie...........97
4. Rolul personajului masculin in romanul de familie...............107
5.Descendentul unei familii si rolul sau..........................118

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Romanul de familie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.