Rromanipen si modern in comunitatea de rromi laesi

Trimisa la data: 2008-07-10
Materia: Psihologie
Pagini: 53
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Diana_S
Lucrare de licenta despre Rromanipen si modern in comunitatea de rromi laesi
Acceptati totdeauna intr-un mod rezervat de catre populatia majoritara rromii reprezinta pentru judetul Botosani un segment important din viata sociala si culturala a unei comunitati care a cunoscut de-a lungul timpului schimbari importante si influente venite din cadrul numeroaselor grupuri minoritare ce au convietuit pe aceste meleaguri. Modul diferit, specific, de comportament, aspectele legate de cultura si traditiile rrome dar si rezistenta in acceptarea unor reguli impuse de societatea majoritara au creeat de-a lungul timpului prejudecati greu de depasit in cadrul unei societati cu caracter conservator.

Rolul pe care il pot avea noile curente referitoare la multiculturalism, la creearea unei unitati in context european si promovarea identitatii culturale a minoritatilor nationale vin sa completeze dorinta comunitatilor de rromi de apropiere, egalitate in accesul la resurse si mai ales dreptul la libertatea de manifestare, element atat specific acestei natii. Cunosterea dar si recunoasterea valorilor din cadrul unei culturi minoritare, diferite, poate reprezenta primul pas catre conciliere, acceptare si respect intre membrii unei societati noi, in pas cu directivele unui nou mileniu.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Rromanipen si modern in comunitatea de rromi laesi

Cuprins

Introducere.............................................4

Motivatia lucrarii...........................................7
Prezentarea comunitatii de rromi.................................8

Capitolul I. Perioada premaritala....................................13
1. Varsta copilariei si adolescentei....................................13
2. Importanta intemeierii familiei pentru comunitatea de rromi laesi....................................18

Capitolul II. Casatoria - Structuri cutumiare in cadrul familiei de rromi:Casatoria si intelegerea dintre familii....................................20
1. Petitul fetei - ,,O mangimos"....................................20
3. Logodna - ,,O Tokmimos"....................................21
4. Nunta - ,, O Abav", in comunitatea de rromi laesi....................................25

Capitolul III. Folclor. Credinte. Obiceiuri. - in comunitatea de rromi laesi....................................37

Capitolul IV. Familia tanara in cadrul omunitatii de rromi....................................39
1. Structuri si limbaje cutumiare ale continuitatii familiei....................................39
2. Sanctiuni intracomunitare in cazuri de incalcare a normelor traditionale de convietuire familiala....................................42
3. Casatoria mixta....................................44
4. Adoptia....................................45

Capitolul V. Nasterea copilului - fundament al familie....................................46

Concluzii....................................47

Note....................................48

Bibliografie....................................49

Anexe....................................50

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Rromanipen si modern in comunitatea de rromi laesi". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.