Salariul in Romania comparativ cu statele membre UE

Trimisa la data: 2012-05-15
Materia: Economie
Pagini: 62
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: andreigurau
Lucrare de disertatie despre Salariul in Romania comparativ cu statele membre UE
Salariul reprezinta mai intai suma platita pentru a obtine serviciul factorului munca. Dar, salariul se obtine dupa ce munca s-a consumat, el deducandu-se din pretul incasat pentru bunul la producerea caruia a contribuit. De aceea salariul este si un venit.Cele mai multe teorii considera in mod just, ca salariul reprezinta un venit insusit prin munca.Muncitorul vinde pe piata nu munca, ci forta sa de munca. Munca este creatoare de valoare, dar ea insasi nu are valoare si nici pret.

In primul rind, pe piata muncitorul nu vinde intreprinzatorului munca, aceasta nefiind materializata si neexistind decit in cadrul procesului de productie. El vinde doar capacitatea de a munci, adica forta de munca.
Salariul nu este ceea ce pare a fi, adica valoarea sau pretul muncii, ci numai o forma camuflata a valorii sau a pretului fortei de munca. El apare ca fiind pretul muncii, dar in realitate este pretul fortei de munca. Apare ca fiind expresia in bani a intregii valori nou create dar, in realitate, este o parte a valori create.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Salariul in Romania comparativ cu statele membre UE

Lucrare de disertatie despre Salariul in Romania comparativ cu statele membre UE
Cuprins

Introducere.......................3

Capitolul I Conceptul,natura si formele salariului..............5
1.1 Piata muncii si salariul .......................... 5
1.1 Conceptul si natura salariului ......................7
1.2. Formele de existenta a salariului..................10
1.3 Forme de salarizare................................13

Studiu de caz
Capitolul II Salariul in ROmania......................17
2.1 Particularitati ale pietei muncii in Romania.......17
2.2 Salariul in Romania..............................26
2.3 Salariu minim in Romania ........................28
2.4 Salariu mediu in Romania..................33
2.5 Impozitarea salariala.....................42

Capitolul III Salarizarea in Romania comparativ cu cea a statelor membre UE......................50
3.1 Salariu minim in Europa.....................50
3.2 Salariu mediu in Europa ....................54

Concluzii..................58

Bibliografie..............60

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Salariul in Romania comparativ cu statele membre UE". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.