Sanctionarea actelor de coruptie

Trimisa la data: 2009-02-06
Materia: Administratie Publica
Pagini: 58
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Violeta_P
Lucrare de licenta despre Sanctionarea actelor de coruptie
Actele de participatie, indiferent de natura lor si contribuind intr-un fel sau altul la comitarea faptei, trebuie sa intervina inainte de comitere sau pe tot parcursul desfasurarii faptei pana in momentul consumarii sau epuizarii.In cazul infractiunilor progresive, cand momentul consumarii este depasit prin acte prelungite de executare, fapta penala trecand in faza atipica a eouizarii, atat patriciparea sub forma coautoratului, cat si cea sub forma complicitatii pot depasi si ele momentul consumativ.In cazul infractiunilor ca dureaza in timp, cum sunt cele continui, continuate, de obicei, avand si un moment al epuizarii care marcheaza, in general, data lor de savarsire, contributiile participantilor pot interveni pe tot parcursul desfasurarii lor pana la aceasta data.

Pe cale de consecinta, dupa cum actul de participatie se plaseaza inainte de inceputul executarii faptei sau in timpul comiterii sale, participatia poate fi anterioara si concomitenta, dar nicidecum nu poate exista participatie posterioara.Daca o persoana intervine dupa comiterea unei fapte pentru a ascunde bunurile ce provin din savarsirea ei sau pentru a favoriza pe faptuitor, fara ca acest ajutor sa fi fost promis inainte sau in timpul savarsirii faptei, desi acivitatea sa este lagata de o fapta comisa anterior, nu va fi calificata ca act de participatie, ci ca infractiune autonoma de tainuire sau favorizare, in masura in care se realizeaza conditiile prevazute de lege.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Sanctionarea actelor de coruptie

Lucrare de licenta despre Sanctionarea actelor de coruptie
Cuprins

Capitolul I. Consideratii generale..................3
Referinte istorice....................3
Participatia penala-definitie, conditii, forma...............6

Capitolul II. Complicitatea.....................16
Consideratii generale privind formele participatiei - coautorat si instigare........16
Coautoratul..................................16
Instigare......................................19
Complicitatea...............................23
Definitie. Caracterizarea generala a complicitatii..............................23
Conditiile de existenta ale complicitatii ca forma a infractiunii...........................25
Modalitatile sau formele complicitati................................31

Capitolul III. Tratamentul sanctionator...............................44
Sisteme de sanctionare............................44
Sanctionarea complicelui....................................47
Circumstantele personale si reale............................47
Caracterizare generala........................................47
Circumstantele personale..............................48
Circumstantele reale.................................49

Capitolul IV. Concluzii........................53

Bibliografie......................57

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Sanctionarea actelor de coruptie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.