Saracie si excluziune sociala in societatea romaneasca

Trimisa la data: 2010-09-20
Materia: Sociologie
Pagini: 57
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andreea_S
Lucrare de licenta despre Saracie si excluziune sociala in societatea romaneasca
Conceptul de excluziune sociala este de data mai recenta in sfera cercetarii sociale. El a avut o evolutie independenta de consacratul termen de "saracie", fiind legat de ideea de drepturi ce decurg din calitatea de cetatean al unei tari. Daca saracia a fost definita, initial, in raport cu venitul, excluziunea sociala a fost definita in raport cu drepturile sociale, cum este dreptul la munca, la locuire, la servicii de sanatate, la educatie. Unii autori considera saracia un efect al proceselor de excluziune sociala, si nu excluziunea ca punct-terminus al procesului de saracire. Oricum, relatia dintre cele doua concepte este de interconditionare.

In prezent, conceptul de excluziune sociala este tot mai frecvent preferat clasicului termen de "saracie", asemenea sintagmei "promovarea incluziunii sociale", care o inlocuieste treptat pe cea de "masuri de combatere a saraciei". Aceasta, aparent, simpla schimbare de termeni este rezultatul a mai bine de un secol de cercetari si dezbateri privind fenomenul saraciei. Sub presiunea procesului globalizarii, acestea sunt fortate sa convearga spre indicatori si masuri transparente, usor de transformat in obiective ale programelor de guvernare. Preferinta pentru termenul de excluziune sociala este, in acest context, evidenta.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Saracie si excluziune sociala in societatea romaneasca

Lucrare de licenta despre Saracie si excluziune sociala in societatea romaneasca
Cuprins

Capitolul I Saracie, sanatate si excluziune sociala..............3
1.1. Saracie, sanatate si excluziune sociala -context international...............3
1.2.Saracie si excluziune sociala in societatea romaneasca.........6
1.3.Caracteristici ale saraciei in Romania.............16

Capitolul II Fenomenul excluziunii sociale.............20
2.1.Forme de excluziune sociala................22
2.2.Excluziunea de la serviciile de sanatate...........29
2.3. Venitul minim garantat ca modalitate de promovare a incluziunii sociale................35

Capitolul III Elemente - reper ale directiilor de actiune privind combaterea saraciei si promovarea incluziunii sociale.........................39
3.1.Reperele interventiei.......39
3.2.Preconditii ale unei abordari sistemice.........41

Concluzii..............46

Bibliografie...........55

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Saracie si excluziune sociala in societatea romaneasca". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.