Scara si managementul hazardelor naturale

Trimisa la data: 2010-01-21
Materia: Geografie
Pagini: 49
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Radu_N
Lucrare de licenta Scara si managementul hazardelor naturale
Clasificarea hazardelor. Criterii de clasificare. Scara si managementul hazardelor naturale
Fenomenele naturale sunt supuse clasificarilor dupa diferite criterii, alese in functie de scopul urmarit. Motivatia teoretica a clasificarilor rezida in nevoia comunitatii stiintifice de a avea instrumente de lucru precise si un limbaj comun. In cazul hazardelor naturale, exista insa si o multitudine de conotatii practice care impun clasificari ordonate dupa mai multe criterii.

Rezultatele clasificarilor sunt dependente de acuratetea si obiectivitatea criteriilor. Obiectivitatea are o componenta legata strict de masuratorile efectuate in mod curent asupra unor fenomene naturale si o alta legata de manifestarea fenomenelor respective ca hazarde. De exemplu, pentru un meteorolog analiza unor caderi masive de zapada urmareste curent parametri precum grosimea stratului, echivalentul in apa etc.

Insa din punct de vedere al caracterului de hazard si al reactiei umane sunt de multe ori mai importante frecventa cu care se produc caderile masive de zapada intr-un areal, momentul din zi sau ziua din saptamana in care se produce fenomenul, perioada dintre inceputul ninsorii si momentul de intensitate maxima. Atat timp cat in evolutia unui fenomen nu sunt atinse anumite praguri specifice de magnitudine, intensitate, frecventa etc., nu se produc pagube semnificative, dar, odata depasite aceste praguri pagubele cresc substantial (Burton et all, 1978).

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Scara si managementul hazardelor naturale

Lucrare de licenta Scara si managementul hazardelor naturale
Cuprins

1. Prezentare generala ........................................................... 3
1.1. Definitii ........................................................... 3
1.2. Clasificarea hazardelor. Criterii de clasificare. Scara si managementul hazardelor naturale ........................................................... 6
1.3. Principalele tipuri de hazarde ........................................................... 14
1.3.1. Hazarde climatice ........................................................... 14
1.3.2. Hazarde oceanografice ........................................................... 20
1.3.3. Alte hazarde climatice si oceanografice ........................................................... 21
1.3.4. Hazarde geologice ........................................................... 21
1.3.5. Alte hazarde ........................................................... 27

2. Organisme nationale si internationale de prevenire si interventie in caz de urgenta ........................................................... 28

3. Cadrul legislativ ........................................................... 39
Lista de reglementari nationale privind prevenirea si reducerea dezastrelor ........................................................... 40
Reglementari generale ........................................................... 40
Reglementari in domeniul dezastrelor naturale ........................................................... 44
Reglementari in domeniul dezastrelor tehnologice ........................................................... 46

5. Bibliografie ........................................................... 49

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Scara si managementul hazardelor naturale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.