Schema tehnologica si de automatizare a instalatiei frigorifice cu comprimare mecanica

Trimisa la data: 2009-10-14 Materia: Mecanica Pagini: 45 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Lavinia_T
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Schema tehnologica si de automatizare a instalatiei frigorifice cu comprimare mecanica
Prin tema de proiect s-a cerut proiectarea unei instalatii de comprimare mecanica intr-o treapta. Datele dupa care s-au facut calculele sunt urmatoarele: puterea frigorifica: O = 475 KW natura solutiei: etilen glicol temperaturile agentului racit: S1 = 1C ; S2 = - 4C
temperaturile agentului de racire: W1 = 30C ; W2 = 35C
S-au folosit trei agenti frigorifici: amoniac ( NH3 ) si freonii R22 si R134a.

In urma calculului termic a rezultat ca amoniacul ( NH3 ) este agentul frigorific ce indeplineste toate conditiile pentru a putea fi folosit in instalatie. S-au facut calcule pentru alegerea compresoarelor, dimensionarea condensatorului, dimensionarea vaporizatorului precum si dimensionarea si alegerea aparaturii auxiliare rezultand urmatoarele:
compresor 6AW - 100 ( Tehnofrig ) condensator multitubular de amoniac cu S = 91,8 m2 separator de ulei tip SU - 500 subracitor tip SCC - 2,5 ( Frigotehnica ) rezervor de amoniac lichid tip RAL 5000 ( Frigotehnica )
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Schema tehnologica si de automatizare a instalatiei frigorifice cu comprimare mecanica

Cuprins

Memoriu justificativ.......................................3

1. Instalatia frigorifica cu comprimare mecanica de vapori intr-o treapta.......................................4

2. Alegerea compresoarelor.....................................17

3. Dimensionarea condensatorului...................................20

4. Dimensionarea vaporizatorului......................................26

5. Dimensioanrea si alegerea aparaturii auxiliare.................................................35
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Schema tehnologica si de automatizare a instalatiei frigorifice cu comprimare mecanica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.