Schimbarea de mentalitate in cadrul grupului

Trimisa la data: 2013-04-16
Materia: Sociologie
Pagini: 71
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: marc_claudia27
Lucrare de licenta despre Schimbarea de mentalitate in cadrul grupului
Toate grupurile trec prin etape de dezvoltare si prin probleme care se ivesc in trecerea acestor etape. Jack Gibb avea o teorie despre dezvoltarea unui grup care ofera o baza solida despre felul in care lucreaza si se dezvolta un grup. Premisa acestuia este simpla : pe masura ce increderea creste, se diminuiaza comportamentul defensiv si neproductiv. Astfel, cu cit gradul de increderea este mai mare, cu atat este mai usor pentru membrii grupului sa preia rolurile care le revin in cadrul grupului si sa renunte la atitudinile care blocheaza cursul informatiilor importante.

Deci, pe masura ce creste increderea, membrii grupului se simt mai liberi, mai confortabil, in modul de oferire al opiniilor, de critici si totodata sa laude. Lipsa increderii, duce dupa parerea lui Gibb la intalniri frustrante si neproductive. Intre indivizii ce formeaza grupurile sociale se creeaza anumite relatii. Forma elementara a relatiilor cu ceilalti e reprezentata de 2 pozitii: anume de egoism si de altruism, acestea doua imbinandu-se si alternand in comportamentul unui individ. Cooperarea reprezinta si ea o inclinatie spre intelegerea celuilalt, o deschidere spre comunicare, un spirit de toleranta, un consens pe care un individ il poate avea fata de alt individ.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Schimbarea de mentalitate in cadrul grupului

Cuprins

Introducere................................................3

Capitolul I. Grupul...........................................4
1.1 Definirea grupului............................................5
1.2 Rolul grupului......................................6
1.3 Statusul unei persoane in grup.................................14
1.4 Norme din cadrul unui grup....................................21

Capitolul II. Manipularea unei persoiane, a unui grup............................................24
2.1. Definirea manipularii..................................24
2.2. Clasificarea manipularii.......................................30
2.3. Tipuri de manipulare.......................................31
2.4. Tehnici de manipulare..................................32

Capitolul III. Obtinerea controlului asupra individului...........................................35

Capitolul IV. Cele 10 strategii de manipulare a maselor..............................................56

Capitolul V. Schema apararii impotriva manipularii...................................................67

Bibliografie...................................................70

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Schimbarea de mentalitate in cadrul grupului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.