Scoala Christiana ca alternativa la serviciile de asistenta sociala

Trimisa la data: 2009-05-18
Materia: Sociologie
Pagini: 81
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marina_St
Lucrare de licenta despre Scoala Christiana ca alternativa la serviciile de asistenta sociala
Dezbinarea familiei prin divort duce, in mod inevitabil, in foarte multe cazuri, si la abandonul copiilor sau, si mai rau, la folosirea acestora in atingerea unor interese meschine ale unuia dintre parinti. Cei mai loviti sufleteste in urma acestor dezbinari sunt copiii care, rupti de unul dintre parinti, ori bat drumurile in cautarea unui adapost sigur intre locuintele celor doi parinti, acum separati, sau, si mai nefericit, vor fi nevoiti sa apeleze la autoritatea civila, pentru a gasi "intelegere" la unul dintre parinti.

In cele mai multe cazuri, copiii din aceste familii dezbinate din variate motive, devin din frageda copilarie, copiii nimanui, "copiii strazii", trebuind societatea si Biserica sa se ocupe de cresterea si educarea lor, in timp ce "parintii naturali" isi cauta inca "fericirea". Familia dintotdeauna a fost inclusa in misiunea Bisericii, devenind o prelungire a Bisericii in lume si o aducere a lumii in Biserica. De aceea, Biserica, prin slujitorii ei, are datoria de a nu-si abandona niciodata lucrarea, de a sprijini pe acei copii ai nimanui, "copiii strazii", " vinovati... fara de vina", ce dorm prin guri de canale in marile orase, drogandu-se cu aurolac, abandonati de parinti denaturati, intr-o lupta dura pentru existenta si care, intr-un abandon si din partea societatii si Bisericii, ar deveni viitorii delincventi.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Scoala Christiana ca alternativa la serviciile de asistenta sociala

Lucrare de licenta despre Scoala Christiana ca alternativa la serviciile de asistenta sociala
Cuprins

Partea generala..........................................6

Capitolul I. Introducere............................................ 6

Capitolul II. Familia crestina.......................................9

Capitolul III. Fenomenul de abandon scolar........................15
a. Cauze familiale..........................................18
b. Cauze individuale..........................................30
c. Cauze legate de anturaj......................................36
d. Cauze legate de mediul scolar..................................36

Capitolul IV. Posibilitati de prevenire a fenomenului de abandon scolar.......................................................37

Partea personala...............................43

Capitolul I. Cercetarea si interventia sociala privind abandonul scolar....................................................43
a. Scopul, ipotezele si obiectivele cercetarii........................43
b. Populatia investigata (lotul de subiecti)........................43
c. Metode si instrumente de cercetare:.............................44
d. Studiul documentelor si ancheta sociologica......................44
e. Analiza si interpretarea datelor..............................45
f. Concluzii...........................................52

Capitolul II. Interventia sociala privind prevenirea si combaterea riscului de abandon scolar......................................62

Bibliografie..............................................79

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Scoala Christiana ca alternativa la serviciile de asistenta sociala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.