Sectorul privat dupa inlaturarea comunismului - Analiza statistico economica

Trimisa la data: 2010-04-22
Materia: Economie
Pagini: 75
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Anca_P
Lucrare de licenta despre Sectorul privat dupa inlaturarea comunismului. Analiza statistico economica
Imposibilitatea dezvoltarii unei piete a tranzactiilor funciare a mentinut in mod artificial dezechilibrul dintre existenta pamantului si existenta fortei de munca la nivelul gospodariei, impiedicand o infuzie de mana de lucru tanara in agricultura. In sfarsit, aceasta masura a contribuit la mentinerea unor costuri ridicate de tranzactionare in agricultura si la optarea, in absenta unei alternative mai bune, pentru unele sisteme mai putin sigure, precum asociatiile de productie, ,,darea in parte" sau arenda. Abia in 1994 au fost adoptate reglementari complicate de arendare a pamantului, pentru simplificarea carora au fost necesari alti patru ani.

O alta piata a factorilor de productie a carei dezvoltare a fost drastic reprimata prin politici necorespunzatoare este cea a creditului rural, cu efectele sale negative la nivel microeconomic. Pe de-o parte, creditul agricol a fost rationalizat prin mecanisme fiscale si cvasifiscale, in avantajul fermelor mari in special de stat, care au impus costuri ridicate contribuabililor si consumatorilor.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Sectorul privat dupa inlaturarea comunismului - Analiza statistico economica

Cuprins

Capitolul I. Reforme ale agriculturii romanesti in perioada 1990 - 2000............3
1.1.Obiectivele reformei in perioada de tranzitie..........4
1.2.Necesitatea realizarii reformei in perioada de tranzitie.........5
1.3.Particularitati ale reformei si caile de realizare ale acesteia...............15

Capitolul II. Evolutii macroeconomice dupa 1990..........26
2.1. Evolutii macroeconomice..............26
2.1.1 Evolutia sectorului privat in PIB ..........26
2.1.2 Ponderea sectorului privat in VAB in perioada 1990-1999.........31
2.1.3 Evolutia populatiei ocupate in sector privat..............34
2.2 Evolutia sectorului privat in servicii...........39
2.3 Evolutia sectorului privat in agricultura........43
2 .4 Evolutia sectorului privat in industrie dupa 1990..........52
2.5 Evolutia sectorului privat in constructii........60

Capitolul III. Modelul econometric - legatura dintre ponderea cheltuielilor alimentare unei familii si numarul de locuinte.........65

Capitolul IV Concluzii generale...............70

Bibliografie...............74

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Sectorul privat dupa inlaturarea comunismului - Analiza statistico economica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.