Securitatea bazelor de date in Oracle

Trimisa la data: 2010-07-04
Materia: Informatica
Pagini: 66
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Daniel_Sa
Lucrare de licenta despre Securitatiea bazelor de date in Oracle
Controlul accesului autorizat in sistemele de baze de date difera in anumite privinte de cel din sistemele traditionale de fisiere. Autorizarile trebuie sa ofere unor utilizatori diferiti drepturi diferite pe aceleasi obiecte ale bazei de date. Aceasta necesitate implica specificarea obiectelor mai precis decat dupa nume si diferentierea intre grupurile de utilizatori. Deasemenea, controlul descentralizat al accesului autorizat este important intr-un context distribuit.

Din solutiile pentru controlul autorizat in sistemele centralizate, le putem deduce pe cele din SGBD-uri distribuite. Totusi, exista o complexitate aditionala care provine din faptul ca obiectele si utilizatorii pot fi distribuiti. Securitatea datelor este o functie importanta a unui sistem de baze de date, care protejeaza datele impotriva accesului neautorizat. Securitatea datelor are doua componente: protejarea datelor si controlul accesului autorizat.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Securitatea bazelor de date in Oracle

Cuprins

1.Securitatea datelor...........3

2. Auditarea...........48

3. Oracle's Middleware Security..........55

4. Aplicatie.........63

5. Bibliografie......65

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Securitatea bazelor de date in Oracle". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.