Sens sau contrasens in Romania dupa 1989? O analiza economica asupra tranzitiei postcomuniste

Trimisa la data: 2011-01-22
Materia: Economie
Pagini: 61
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: florea.andreea
Lucrare de licenta despre Sens sau contrasens in Romania dupa 1989? O analiza economica asupra tranzitiei postcomuniste
In tranzitia Romaniei catre o economie de piata, triunghiul de aur liberalizare-restructurare-stabilizare, nu a fost pe deplin atins. Procesul de liberalizare nu a fost usor de realizat. Parghiile statului nu au eliberat atat de usor nici proprietatile detinute si nici nu au lasat dreptul de propietate sa se extinda, pentru a nu crea o noua revolutie - cea a proprietatii. Stabilizarea viza o crestere sustenabila, durabila care sa se autofinanteze si sa scoata din declin Romania. Cu toate acestea nu au facut decat sa mareasca numarul problemelor cu care se confrunta deja Romania.

Prabusirea comunismului in 1989 a gasit o Romanie fara datorii externe si cu rezerve valutare considerabile, dar cu economia vlaguita si grav dezechilibrata structural.

Dupa mai bine de doua decenii cu rate ale acumularii de peste 30% din PIB, dupa contractarea de imprumuturi pentru dezvoltare si restituirea acestora (in valoare de circa 15 miliarde dolari), Romania si-a incheiat experienta de economie planificata centralizat fara datorii, dar cu un PIB pe locuitor de numai 1.400 dolari, penultimul din Europa.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Sens sau contrasens in Romania dupa 1989? O analiza economica asupra tranzitiei postcomuniste

Lucrare de licenta despre Sens sau contrasens in Romania dupa 1989? O analiza economica asupra tranzitiei postcomuniste
Cuprins

1. Introducere in era postcomunista..............3

2. Importanta implementarii strategiilor de desfasurare a tranzitiei...7
2.1. Liberalizare............8
2.2. Stabilizare.............10
2.3. Restructurare...........11
2.4. Privatizare.............17

3. Cresterea economica si dezvoltarea in cazul Romaniei............19

4. Care este impactul Uniunii Europene asupra Romaniei? A influentat aceasta procesul de tranzitie?....................26

5. Evolutia Romaniei data de indicatorii macroeconomici. O scurta comparatie cu tarile vecine.................30

6. Concluzii................41

7. Anexe...................46

8. Bibliografie............59

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Sens sau contrasens in Romania dupa 1989? O analiza economica asupra tranzitiei postcomuniste". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.