Serviciile si produsele bancare oferite de bancile din Romania

Trimisa la data: 2010-08-21
Materia: Finante-Banci
Pagini: 37
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Viorel_A
Lucrare de licenta despre Serviciile si produsele bancare oferite de bancile din Romania
Un alt factor important il reprezinta pretul. Pretul constituie un element al mixului de marketing si este foarte important stabilirea corecta a acestuia cu toate ca nu este elementul central.Trebuie precizat faptul ca bancile nu isi stabilesc numai preturile pentru servicii individuale ci isi coordoneaza si preturile pentru pachete de servicii.
Pretul produsului bancar imbraca in principal forma dobanzilor, comisioanelor fixe si variabile. Stabilirea pretului produsului bancar este un proces complicat, dificultatea rezultand din evaluarea costurilor pe care le implica si care nu pot fi apreciate decat dupa ce clientii incep sa le utilizeze.

Trebuie luati in calcul si alti factori importanti cum sunt : relatia banca-client avand ca principal obiectiv cresterea vanzarilor, oferta speciala cu scopul incurajarii utilizarii unui anumit produs/ serviciu pentru care se stabileste un pret mai mic, atitudinea clientului,cota din piata bancara cand bancile pot modifica preturile produselor bancare pentru atingerea unei anumite cote de piata pe segmentul respectiv sau cota de piata detinuta in general de banca. In literatura de specialitate sunt mentionate diferite abordari de calcul/ stabilire a pretului produselor printre care amintim: metoda pret plus profit reprezentand cea mai simpla metoda- se calculeaza costul serviciilor la care se adauga o suma reprezentand profitul;

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Serviciile si produsele bancare oferite de bancile din Romania

Cuprins

Introducere........................................3

Capitolul I. Produsele si serviciile bancare........................................4
1.1 Definirea produselor si serviciilor bancare........................................4
1.2 Tipologia serviciilor si produselor bancare........................................5
1.3 Diversitatea si inovarea produselor si serviciilor bancare........................................8

Capitolul II. Oferta de produse si servicii bancare........................................11
2.1. Institutiile de credit - principalii ofertanti de produse si servicii bancare........................................13
2.2. Institutiile nefinanciare si financiar nebancare........................................16
2.3. Oferta de produse si servicii bancare din Romania........................................17

Capitolul III. Studiul de caz........................................23
3.1 Clasificarea primelor sase banci in functie de active din sistemul bancar romanesc........................................23
3.2.Cardurile bancare........................................24
3.3 Analiza cardurilor bancare de credit de pe piata romaneasca la primele sase banci din sistem in functie de active........................................26

Concluzii........................................34

Bibliografie........................................36

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Serviciile si produsele bancare oferite de bancile din Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.