Sfanta treime si relatia dintre Hristos si Sfantul Duh

Trimisa la data: 2010-08-12 Materia: Teologie Pagini: 49 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Ana_S
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Sfanta treime si relatia dintre Hristos si Sfantul Duh
Sfantul Chiril al Alexandriei arata ca noi devenim astfel temple ale Duhului care este cu adevarat subzistent. Duhul nu se apropie de noi prin modul purcederii de la Tatal, prin modul Sau de existenta ca persoana treimica, ci prin modul Sau de manifestare dar prin colaborare cu harul noi intram in legatura cu Duhul si cu Fiul ca persoane. Asadar, harul nu inseamna intrarea in posesia unor calitati impersonale ca la romano-catolici, ci este efectiv activizarea persoanei noastre spre apropierea si colaborarea cu persoanele treimice in folosul nostru real; caci fructul acestei synergii nu este altul decat reasezarea omului in Arhetipul Prim.

Hristos in calitatea Sa de cap al Bisericii nu este undeva deasupra acesteia, ci este sursa profunda si intima a ei, revarsand necontenit pe Duhul, unificand prin El toate madularele Bisericii si facandu-le sa conlucreze alaturi de comuniunea de lucrare a Sfintei Treimi.De aceea, Hristos ca si cap al Bisericii nu poate fi substituit de nici o persoana umana, caci existenta Sa reala si locul Sau din inima Bisericii nu pot fi inlocuite. Numai singur Logosul se poate afla in comuniune de existenta cu Duhul, iar Duhul ne poate imprima doar Arhetipul Prim ca unic-existent, nu pe altcineva. Nici o persoana umana nu poate fi Logos divin, iar Biserica nu poate avea ca inima frematoare decat pe Logos.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Sfanta treime si relatia dintre Hristos si Sfantul Duh

Lucrare de licenta despre Sfanta treime si relatia dintre Hristos si Sfantul Duh
Cuprins

I.Introducere..............3

II. Relatia intre fiul si duhul sfant in cadrul sfintei treimi.....9
II.1 Catolic ...........9
II.2 Ortodox ...........14
II.3 Filioque ..........19

III.Hristos si Duhul Sfant in biserica...........23
III.1 Episcopatul..........27
III.2 Sacramentele ........32
III.3 Laicii...............36

IV.Hristos si duhul sfant in creatie...........39

V. Incheiere..............45
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Sfanta treime si relatia dintre Hristos si Sfantul Duh". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.