Silver Tourism - Concepte, dezvoltare, perspective pentru Romania ca destinatie "Silver"

Trimisa la data: 2017-01-20
Materia: Turism
Pagini: 42
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: gabriel17
CUPRINS
Introducere
Motivatia alegerii temei: Turismul pentru seniori reprezinta o provocare deoarece ne indreptam atentia catre un segment greu de abordat mai ales datorita situatiei economice din tara noastra dar si datorita varstei careia ne adresam. Sunt oameni experimentati, cu multe experiente de viata care nu se mai arunca la orice oferta vazuta si care isi stabilesc clar si din timp obiectivele.
CAPITOLUL 1. Turism - consideratii teoretice
1.1.Turismul - definire, concepte, clasificari
1.2.Tipuri si forme de turism
1.3.Cine este consumatorul senior pentru industria turismului?
CAPITOLUL 2. Turismul senior
2.1 Turismul senior si turismul accesibil - Consideratii teoretice
2.2 Turismul senior
2.3 Turismul pentru seniori
Programul Calypso si proiectul Healtour de promovare a turismului social-turism pentru toti!
CAPITOLUL 3. Studiu de caz
3.1 Detalii generale despre firma Christian Tour
Club Card Senior Voyage
3.2. Pachet turistic intern
Transilvania si bisericile fortificate sasesti
3.3. Pachet turistic extern
Croaziera Brizele Mediteranei - Italia
CONCLUZII
Bibliografie
Anexe

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Silver Tourism - Concepte, dezvoltare, perspective pentru Romania ca destinatie "Silver"

Lucrarea de fata este structurata pe trei capitole, in primul capitol fiind prezentate consideratii generale despre turism. In primul capitol am punctat trei subcapitole, primul subcapitol facand referire la definirea, conceptele si clasificarile turismului. Al doilea subcapitol relateaza tipuri si forme de turism, iar cel de al treilea subcapitol dezvolta raspunsul la intrebarea "Cine este consumatorul senior pentru industria turismului?".

Cel de-al doilea capitol detaliaza forma noua de turism, pe care am ales sa o dezvolt in prezenta lucrare, si anume "Turismul silver". Acest capitol este, de asemenea structurat in trei subcapitole, primul subcapitol dezvoltand consideratiile generale despre turismul senior si cel accesibil. Al voilea subcapitol detaliaza turismul senior si turismul senior in Europa. Cel de al treilea subcapitol explica ce inseamna turismul pentru seniori.

In al treilea capitol am analizat un pachet turistic intern in comparatie cu unul extern, pentru a putea face deosebire cum este perceput turismul silver in tara noastra si cum este vazut la nivel international. Iar la anexa am realizatt o brosura pentru pachetul turistic intern.

Firma aleasa pentru analiza studiului de caz este Agentia de Turism Christian Tour. Motivul pentru care am ales aceasta agentie, se datoreaza faptului ca, Christian Tour este cel mai mare tour operator de vacante charter din Romania. Un alt motiv, ar fi, relatarea detaliata a acestora despre turismul si turistul senior. Este agentia care ofera cele mai multe informatii despre turismul senior, agentia care se deosebeste de celelalte agentii, printr-un aspect de fidelizare important al clientilor, prin asa numitul "Club Card Senior Voyage" acest card oferind multe reduceri turistilor seniori si un motiv pentru acestia de a ramane fideli agentiei. De asemenea, Christian Tour, ofera pachete turistice personalizate seniorilor, direct prin vanzarea propriu-zisa a acestora, fara o colaborare cu Casa de Pensii, asa cum o fac multe alte agentii de turism.

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Silver Tourism - Concepte, dezvoltare, perspective pentru Romania ca destinatie "Silver"". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.