Sindromul de abandon

Trimisa la data: 2010-03-09
Materia: Psihologie
Pagini: 85
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Violeta_S
Lucrare de licenta despre Sindromul de abandon
S-a subliniat ca in timp ce "criza pubertara" are determinante endogene-hormonale, "criza batranetii" are in prim plan determinante exogene, tinand de factorii psiho-sociali ai conditiei existentiale a batranului. Momentul cel mai psiho-traumatizant il constituie retragerea din activitatea profesionala- PENSIONAREA- aceasta fiind intotdeauna mai greu suportata de catre barbati; majoritatea oamenilor se retrag din activitatea de munca la varsta de 60 de ani. Varsta exacta la care oamenii se pensioneaza este, de obicei, determinata de sistemul de asigurari sociale care decreteaza ca varstele adecvate sunt 60 de ani pentru femei si 65 pentru barbati.Ca implementare intr-o forma sociala, pensionarea a aparut mai intii in Europa, la sfarsitul secolului trecut, in Germania(1889), apoi in Danemarca(1891) si Anglia(1908).

La inceputul secolului al XX-lea s-a extins si in afara Europei: Noua Zeelanda(1908), SUA(1911). Desi cu o ratiune si cu o evolutie fireasca, tinand de asigurarea protectiei persoanei ajunse la o varsta inaintata, prin efectul incetarii activitatii organizate si acordarea unui regim de odihna binemeritata precum si prin efectul asigurarii materiale, aceasta masura s-a dovedit a avea insa si un impact negativ asupra celor varstnici. S-a delimitat o patologie a retragerii din activitate, numita si "boala pensionarii". Complexul de tulburari care poate urma retragerii din activitate a fost descris ca soc psihologic al pensionarii.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Sindromul de abandon

Lucrare de licenta despre Sindromul de abandon
Cuprins

Capitolul I. Cadru teoretic....................3

Capitolul II. Metodologia cercetarii...............40

Capitolul III. Prezentarea, analiza si interpretarea datelor..................54

Capitolul IV. Concluzii si implicatii............74

Bibliografie......................83Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Sindromul de abandon". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.