Sindromul febril prelungit

Trimisa la data: 2009-08-10
Materia: Medicina
Pagini: 41
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Rodica_I
Lucrare de licenta despre Sindromul febril prelungit
S-a constat ca, in anumite limite de temperatura si la un organism normal, reactia febrila arata o capacitate reactiva superioara a organismului. Ea este considerata un indicator al starii de sanatate. Terapia prin febra a fost folosita in trecut pentru ameliorarea simptomelor sifilisului tertiar ( pentru care s-a acordat premiul Nobel) si din artritele cronice. Studii efectuate pe pacienti cu diverse neoplasme la care s-a aplicat terapia prin hipertermie controlata au aratat ca temperaturi de aproximativ 42As C pot fi tolerate timp de 4 ore fara afectari organice ireversibile .

Factorii ce actioneaza asupra organismului, considerati factori etiologici ai febrei, au efecte mult mai grave la persoane cu reactivitate alterata, care nu pot dezvolta o reactie febrila( persoane cu neoplasm, casexie, alcoolici, imunodeprimati congenital sau dobandit).Efectele benefice ale febrei sunt: intensificarea reactiei inflamatorii: stimularea mielopoiezei si a functiilor leucocitelor ( chemotactismul, fagocitoza si capacitatea bacteriana);intensificarea raspunsului imun specific : creste activitatea Ly T-helper, sinteza de IFN , proliferarea Ly B si sinteza de Ac;fragilizarea membranei virusurilor, scaderea proliferarii virale si bacteriene: rhinovirusurile, raspunzatoare de cele mai multe infectii ale tractului respirator, isi opresc proliferarea la 37,5As C, iar pneumococii de tip III au o sensibilitate particulara la temperaturi mari.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Sindromul febril prelungit

Lucrare de licenta despre Sindromul febril prelungit
Cuprins

Capitolul I. Definitie. Homeostazia termica la om.............4

Capitolul II. Fiziopatologia febrei.....................5

Capitolul III. Semnificatia biologica a reactiei febrile..........10

Capitolul IV. Terapia antipiretica..................12

Capitolul V. Sindromul febril prelungit..................14
1 definitie.............................14
2 algoritm diagnostic........................ 16
2.1 tipuri de curbe febrile...................16
2.2 aspecte anamnestice.......................19
2.3 examenul obiectiv...................19
2.4 teste de laborator...................21
2.5 proceduri non-invazive ..............................23
2.6 teste cutanate .......................24
2.7 proceduri invazive...............24
3 cauze de sfp..........................28
3.1 infectii diverse.....................35
3.2 infectii cu spirochete....................35
3.3 infectii cu rickettsii.....................36
3.4 infectii cu chlamydia..................36
3.5 infectii virale.........................37
3.6 infectii fungice.................37
3.7 boli parazitare....................38
4 tratament..................39

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Sindromul febril prelungit". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.