Sistem de rulare pe pneuri

Trimisa la data: 2011-06-23
Materia: Inginerie
Pagini: 33
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: santo
Lucrare de licenta despre Sistem de rulare pe pneuri
Caracteristicile constructive ale rotilor cu pneu si proprietatile fizico-mecanice ale anvelopelor folosite la echiparea acestor roti, au o influenta directa asupra capacitatii de tractiune si de franare, asupra stabilitatii in mers, precum si asupra capacitatii de trecere a autovehiculelor.

Rotile autovehiculelor au rolul de a prelua intreaga greutate a vehiculului incarcat, de a stabili contactul cu calea rutiera pe care ruleaza si de a amortiza o parte din oscilatiile autovehicului. Constructiv, ele sunt formate din pneu, janta si discul rotii, se monteaza pe butucul rotii si - cu acesta - se rotesc in jurul axului rotii.Principalele cerinte fata de constructia rotilor cu pneu pentru autovehicule, se refera la : rezistenta la solicitari si sudabilitate in exploatare ;posibilitatea montarii si demontarii usoare a anvelopei pe janta rotii si a rotii pe butuc ;greutate minima si pret de cost redus.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Sistem de rulare pe pneuri

Lucrare de licenta despre Sistem de rulare pe pneuri
Cuprins

1. Constructia si caracteristicile rotilor cu pneu.............3
1.1. Constructia rotilor..................3
1.2. Constructia pneurilor................5
2. Razele rotilor cu pneu ................9
3. Dinamica interactiunii pneu si calea de rulare nedeformabil.............11

3.1. Deformarile pneului......................11
3.2.Defornmarea radiala a pneului.............11
3.3. Deformarea tangentiala (longitudinala) a pneului..........14
3.4. Deformarea laterala a pneului....................16

4. Aderenta longitudinala a pneurilor. Coeficientul de aderenta.......18

5. Influenta caracteristicilor suprafetei cailor rutiere..............19
5.1. Influenta caracteristicilor pneurilor....................21
5.2. Influenta vitezei de circulatie a autovehicolului................21

6.Constructia anvelopelor................22

6.1. Clasificarea si simbolizarea pneurilor.................28
6.2. Razele rotilor de autovehicul..........................30

7. Bibliografie.......................33

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Sistem de rulare pe pneuri". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.