Sistematizarea actelor normative

Trimisa la data: 2009-05-19
Materia: Drept
Pagini: 120
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Madalina_L
Lucrare de licenta despre Sistematizarea actelor normative
Istoria dreptului este la fel de fascinanta ca si istoria intregii civilizatii si culturi universale; este, in fond, o secventa la fel de tulburatoare si de impresionanta ca si istoria statului, istoria militara, arta si cultura popoarelor lumii.Dreptul dobandeste prestigiu si autoritate prin dimensiunea sa istorica; el are o varsta absolut respectabila, evoluand firesc, in conjunctie cu aspiratiile umanitatii.
Dreptul s-a nascut in Orientul Antic.Prima mare civilizatie a antichitatii s-a format in teritoriul roditor marginit de fluviile Tigru si Eufrat, in Mesopotamia (teritoriul aproximativ al statului Irak de azi), unde s-au intretaiat trei popoare: sumerienii, akkadienii si asirienii.

Trei mii de ani au coexistat si s-au impletit aceste trei culturi ce si-au gasit sinteza in civilizatia mesopotamiana (cu aproximativ 6000 de ani in urma).Civilizatia si cultura mesopotamiana cunosc apogeul, timp de aproape 2000 de ani, in cel mai important centru economic, politic si cultural din orient: Babilonul.Cel mai ilustru reprezentant al dinastiei ce a domnit in Babilon a fost Hammurabi (1728-1686 I.H.), care a ramas in istoria civilizatiei prin celebrul COD de LEGI (Codul lui Hammurabi), conservat ca printr-o minune si descoperit in anul 1901, la Sousa.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Sistematizarea actelor normative

Lucrare de licenta despre Sistematizarea actelor normative
Cuprins

Capitolul I. Consideratii introductive privind istoricul actelor normative........................................4
Aparitia actului normativ....................................4
Rolul primordial al legii....................................11

Capitolul II. Categorii de acte normative..........................14
Acte normative - Legea.....................................16
Acte normative subordonate legii............................31
Actele normative ale organizatiilor nestatale......................56

Capitolul III. Tehnica elaborarii actelor normative..................57
Procedee tehnice in elaborarea actelor normative..................67
Stilul actelor normative....................................74
Organele legislative...............................80

Capitolul IV. Tehnica sistematizarii actelor normative................87
Activitatea de sistematizare a actelor normative....................89
Formele principale de sistematizare a actelor normative.................................90
Reguli de sistematizare a actelor normative.........................94

Capitolul V. Concluzii si propuneri "de lege ferenda"...............117

Bibliografie...............................................118

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Sistematizarea actelor normative". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.