Sisteme de intretinere a solului si influenta lor asupra cresterii diferitelor soiuri de prun

Trimisa la data: 2010-05-28
Materia: Agronomie
Pagini: 42
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Florentina_L
Lucrare de licenta despre Sisteme de intretinere a solului si influienta lor asupra cresterii diferitelor soiuri de prun
Contributia continentelor la productia mondiala de fructe este diferentiata, ponderea cea mai mare detinand-o Europa (52,9 %), urmata la distanta remarcabila de Asia (15,2 %) si America de Nord (12,8 %).
Dintre tarile cultivatoare de pruni, primul loc il detine CSI care realizeaza 15,7 % din productia mondiala; Iugoslavia detine locul al doilea, avand insa productii oscilante, cu amplitudini foarte mari; SUA asigura 89 % din productia Americii de Nord si 11,4 % din cea mondiala, soiurile cultivate apartinand speciilor: Prunus domestica (70 %) Prunus salicina si Prunus simonii;

Romania este al patrulea producator mondial (9,6 %) si al doilea european (18,1 %); China asigura peste jumatate din productia Asiei; Germania realizeaza productii mari dar inconstante datorita frecventei ingheturilor tarzii de primavara si se remarca prin faptul ca este cea mai mare importatoare de prune din Europa; urmeaza Ungaria, Italia, Franta, Bulgaria, Polonia s.a.In comertul international de fructe, prunele reprezinta 2 %. Cel mai intens comert cu prune il efectueaza Europa, tari mari exportatoare fiind Iugoslavia, Franta, Italia, Spania iar principalele importatoare sunt: Germania, CSI, Anglia, Belgia s.a.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Sisteme de intretinere a solului si influenta lor asupra cresterii diferitelor soiuri de prun

Lucrare de licenta despre Sisteme de intretinere a solului si influienta lor asupra cresterii diferitelor soiuri de prun
Cuprins

Capitolul I Prunul o importanta specie pomicola............3

Capitolul II Particularitatile biologice si tehnologice ale culturii de prun..............10

Capitolul III Prezentarea statiunii didactice experimentale ,,v. Adamachi'' Iasi..............28


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Sisteme de intretinere a solului si influenta lor asupra cresterii diferitelor soiuri de prun". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.