Sisteme de pornire ale turbomotoarelor

Trimisa la data: 2009-07-11
Materia: Mecanica
Pagini: 57
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Nistor_S
Lucrare de licenta despre Sisteme de pornire ale turbomotoarelor
Este cunoscut faptul ca puterea Ptb dezvoltata de turbina este proportionala cu temperatura T3 a gazelor in fata turbinei. Dar, chiar si la valoarea maxima admisibila T3max a acestor gaze, puterea turbinei acopera puterea Pc necesara antrenarii compresorului, precum si a celorlalte agregate de abia la o turatie suficient de mare n2 (vezi fig. 2). Prin urmare, teoretic, arborele motorului ar trebui sa fie antrenat de la sursa exterioara de energie cel putin pana la turatia minima de pornire n2. Pornirea turbomotorului reprezinta un proces mult mai complex decat pornirea motoarelor cu piston, deoarece sunt necesare puteri mult mai mari (turbina, la turatii mici, dezvolta o putere inferioara puterii necesare pentru antrenarea celorlalte organe ale motorului: compresor, pompe, angrenaje etc.).

Pornirea turbomotorului poate fi considerata ca terminata la o turatie de ordinul 15% din turatia nominala, in timp ce la motoarele cu piston 2-3% din turatia nominala.Pentru a realiza conditii cat mai bune de pornire, din punct de vedere termodinamic, instalatia de automatizare a procesului de pornire trebuie sa asigure:deschiderea la maximum a voletilor ajutajului de reactie, in felul acesta marindu-se cuplul turbinei pe seama cresterii raportului de destindere a gazelor in turbina, pentru o valoare data a lui T3;

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Sisteme de pornire ale turbomotoarelor

Lucrare de licenta despre Sisteme de pornire ale turbomotoarelor
Cuprins

Introducere.......................3

Capitolul I. Consideratii generale privind pornirea
automata a motoarelor de avion.........................4

Capitolul II. Pornirea MTR la sol........................8

Capitolul III. Demaroare utilizate pentru pornirea turbomotoarelor.................13

Capitolul IV.Metode de comanda a pornirii demarorului electric.................22

Capitolul V.Sistemul de comanda a procesului de pornire............32

Capitolul VI. Pornirea MTR in conditii speciale...................52

Concluzii asupra utilizarii sistemelor automate de pornire................55

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Sisteme de pornire ale turbomotoarelor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.