Sistemele de organizare a activitatilor comerciale

Trimisa la data: 2010-06-06
Materia: Economie
Pagini: 139
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Amalia_Ho
Lucrare de licenta despre Sistemele de organizare a activitatilor comerciale
Cercetarea incercarilor de conceptualizare si definire a continutului activitatii de comert scoate in evidenta faptul potrivit caruia comertul este intr-adevar un sector creator, dar nu de bunuri propriu-zise, ci de utilitati; el este un reprezentant in serviciul utilizatorilor si al producatorilor, cuprinzand o parte importanta, ce nu poate fi neglijata, a fluxului monetar din fiecare tara.

Mai mult, in economiile moderne, prin crearea sistemului de piata, care nu reprezinta o abstractie economica, ci o retea reala existenta de mari piete cu ridicata sau retele de vanzatori si compartimente de vanzare a unor forme existente in orice economie capitalista, comertului ii revine rolul instrumentului de reglare a mecanismului de piata, organizand procesul confruntarii dintre fortele cererii si ale ofertei si asigurand materializarea respectivelor confruntari in acte de vanzare-cumparare, prin antrenarea a numeroase si complexe mase de agenti economici.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Sistemele de organizare a activitatilor comerciale

Cuprins

Capitolul I Comertul - activitate profesionala distincta in economie.............2
1.1 Definitia notiunii si continutul activitatii de comert.......2
1.2. Functiile comertului...........5

Capitolul II. Posibilitati de organizare a activitatii comerciale.............24
2.1. Principiile organizarii activitatii comerciale............24

Capitolul III. Sisteme de organizare a aparatului comercial........52
3.1. Comertul independent..............53
3.2. Comertul asociat...........55
3.3. Comertul integrat..........68

Capitolul IV.Institutii si organizatii teritoriale,nationale sau internationake cu atributii in organizarea si desfasurarea activitatii comerciale...............99
4.1. Structuri Ia nivel national............99
4.2. Institutii si organisme centrale cu structuri teritoriale.......100
4.3. Uniuni sau asociatii centrale si organe teritoriale in activitatea comerciala cooperatista.............109
4.4. Organizatii patronale..........130
4.5. Organizatii internationale.............131

Bibliografie................138

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Sistemele de organizare a activitatilor comerciale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.