Sistemele de transferuri electronice ale fondurilor de valori mari

Trimisa la data: 2010-08-28
Materia: Economie
Pagini: 112
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Aura_Du
Lucrare de licenta despre Sistemele de transferuri electronice ale fondurilor de valori mari
Conform Regulamentului nr.4 al BNR din 13 iunie 2002 privind tranzactiile efectuate prin intermediul instrumentelor de plata electronica si relatiile dintre participantii la aceste tranzactii, plata electronica reprezinta orice operatiune de plata initiata prin intermediul instrumentelor de plata electronica. Instrumentul de plata electronica poate fi atat un card sau un alt instrument de plata cu acces la distanta, cat si un instrument de plata de tip moneda electronica (e-money).

Potrivit BNR, instrumentul de plata de tip moneda electronica (e-money) este instrumentul de plata electronica reincarcabil sau nu, altul decat instrumentul de plata cu acces la distanta, cum ar fi un chip-card, o memorie a unui computer sau un alt dispozitiv electronic, cu o valoare predeterminata, pe care sunt stocate electronic unitati valorice, permitand detinatorului sau sa efectueze operatiuni de plati electronice si care este acceptat la plata si de alte entitati in afara emitentului, valoarea monetara a unitatilor valorice fiind in mod obligatoriu egala cu suma in numerar primita de emitent de la detinator.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Sistemele de transferuri electronice ale fondurilor de valori mari

Lucrare de licenta despre Sistemele de transferuri electronice ale fondurilor de valori mari
Cuprins

Capitolul I Platile electronice..............2

Capitolul II Sisteme de transfer bancar de valori mari..........14

Capitolul III Sisteme de transfer bancar de valori mici.........50

Capitolul IV Sistemul de transfer prin carduri..............79

Capitolul V Tendinte actuale in transferurile electronice........112

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Sistemele de transferuri electronice ale fondurilor de valori mari". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.