Sistemul Bancar European - trecut - prezent si viitor

Trimisa la data: 2009-10-12
Materia: Economie
Pagini: 85
Comentarii: 2 (citeste)
Autor: anusca87
Lucrare de licenta despre Sistemul Bancar European - trecut - prezent si viitor
In cadrul economiilor nationale un loc primordial revine sectorului bancar si financiar. Anume ele constituie cele doua pirghii care asigura buna functionare si dezvoltare continua a economiei . In procesul tranzitiei la economia de piata, multe tari din fostul sistem socialist se confrunta si astazi cu numeroase dificultati in ceea ce priveste asigurarea unei bune functionari si dezvoltari ale economiei nationale.

Printre acestea poate fi enumerata si R. Moldova, care pina la ora actuala nu a reusit sa finalizeze procesul de tranzitie la economia de piata. Pilonul dezvoltarii economice, sectorul bancar, care de unii este considerat cel mai bine pus la punct dintre toate sectoarele economiei nationale, se confrunta cu un sir intreg de dificultati.

Pentru a reusi in ceea ce priveste solutionarea problemelor privind dezvoltarea si cresterea economica este necesar de a apela la experienta altor tari care au inregistrat pe parcursul istoriei o continua dezvoltare economica.

Un exemplu de acest fel poate fi considerat exemplul Sistemului Bancar European, care se plaseaza printre primele locuri pe plan mondial in ceea ce priveste dezvoltarea economica. Rolul Bancii Centrale Europeana, numita in continuare, Banca Centrala Europeana este unul deosebit de important.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Sistemul Bancar European - trecut - prezent si viitor

Lucrare de licenta despre Sistemul Bancar European - trecut - prezent si viitor
Cuprins

Introducere.......................................3

Capitolul I Sistemul european al Bancilor Centrale

1.1. Esenta și structura Sistemului European al Bancilor Centrale.....5
1.2 Evolutia Sistemului European al Bancilor Centrale..................8
1.3 Uniunea Monetara Europeana........................................11

Capitolul II Banca Centrala Europeana - subsistem al sistemului european al Bancilor Centrale
2.1 Particularitati in organizarea ÅŸi functionarea Bancii Centrale Europene...............23
2.2 Functiile și particularitatile interdependentei Bancii Centrale Europene cu Bancile Centrale Nationale............................28
2.3 Politica Monetara promovata de Banca Centrala Europeana...........37

Capitolul III Problemele si perspectivele dezvoltarii sistemului bancar european
3.1 Moneda Euro ÅŸi perspectivele dezvoltarii monedei euro in contextul extinderii Uniunii Europene.......................................52
3.2 Tendintele dezvoltarii Sistemului Bancar European.............................................63
3.3 Perspectivele integrarii Sistemului Bancar al Republicii Moldova in cadrul Sistemului bancar european....................71

Concluzie si recomandari.............................80

Adnotarea............................................82

Bibliografie.........................................84

Anexe................................................85

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Sistemul Bancar European - trecut - prezent si viitor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
  • Multumesc!!!!

    Alina Grecu | 2010-04-07 22:22:00
  • Merci

    Anca | 2010-05-01 17:25:00
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.