Sistemul administratiei publice - Controlul intern - modalitate de exercitare a controlului administrativ

Trimisa la data: 2010-09-30 Materia: Administratie Publica Pagini: 71 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Alexandru_G
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Sistemul administratiei publice - Controlul intern - modalitate de exercitare a controlului administrativ
Profesorul C.G. Rarincescu sustinea in continuare : "dar prin faptul ca asemenea acte pregatitoare nu sunt susceptibile de a fi atacate in mod direct pe calea unei actiuni in contencios administrativ, aceasta insa nu inseamna ca ele sunt sustrase cu desavarsire oricarui control judecatoresc, din contra, ele sunt susceptibile de a fi atacate odata cu actul sau decizia definitiva dat pe baza lor". Solutionand o cauza, in anul 1938, in care s-a pus aceasta problema, instanta noastra suprema a statuat ca, numai actul administrativ de autoritate, care singur produce efecte juridice, poate fi atacat in contenciosul administrativ, iar nu si celelalte acte pregatitoare facute in vederea elaborarii acestui act .

Practica instantelor judecatoresti de contencios administrativ a inclus, in mod unanim, in categoria litigiilor ce au ca obiect refuzul nejustificat al unei autoritati administrative de a rezolva o cerere referitoare la un drept recunoscut de lege si cauzele ce au ca obiect refuzul comisiilor comunale, survenit in aplicarea Legii fondului funciar nr. 18/1991 de a pune in posesia, in baza adeverintelor de reconstituire sau de constituire a dreptului de proprietate privata asupra terenurilor.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Sistemul administratiei publice - Controlul intern - modalitate de exercitare a controlului administrativ

Lucrare de licenta despre Sistemul administratiei publice - Controlul intern - modalitate de exercitare a controlului administrativ
Cuprins

Capitolul I Sistemul administratiei publice.........3
I.1 Consideratii generale..........3
I.2 Componentele administratiei publice............4

Capitolul II Controlul in administratia publica.............9
II.1 Formele controlului...........9
II.2 Criterii de clasificare, momentul desfasurarii si functiile controlului administrativ...........14
II.3 Exercitarea controlului intr-un stat de drept..........16
II.4 Contenciosul constitutional.............21
II.5 Contenciosul administrativ reglementat de legea nr. 29 / 1990...........34
II.6 Controlul parlamentar............44

Capitolul III Controlul intern - modalitate de exercitare a controlului administrativ...............46
III.1 Controlul intern in administratia publica...........46
III.2 Controlul de tutela administrativa, control de legalitate......55
III.3 Prefectul, autoritate de tutela administrativa.............57
III.4 Importanta controlului intern in administratia publica.........60

Capitolul IV Concluzii si propuneri de lege ferenda ..........63

Bibliografie..........68
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Sistemul administratiei publice - Controlul intern - modalitate de exercitare a controlului administrativ". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.