Sistemul de conturi din cadrul contabilitatii capitalurilor

Trimisa la data: 2009-05-02
Materia: Contabilitate
Pagini: 100
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Nicolae_U
Lucrare de licenta despre Sistemul de conturi din cadrul contabilitatii capitalurilor
Actul constitutiv al societatii pe actiuni sau in comandita pe actiuni trebuie sa prevada in mod expres "capitalul social subscris si cel varsat". La constituire,capitalul social subscris, varsat de fiecare actionar, nu va putea fi mai mic de 30% din cel subscris, daca prin lege nu se prevede altfel. Restul de capital social va trebui varsat in termen de 12 luni de la inmatriculare." Societatile comerciale pe actiuni se pot constitui si prin subscriptie publica "daca intregul capital social a fost subscris si fiecare acceptant a varsat in numerar jumatate din valoarea actiunilor subscrise la Casa de Economii si Consemnatiuni ori la o societate bancara ori la una din unitatile acestora.

Restul din capitalul social subscris va trebui varsat in termen de 12 luni de la inmatriculare. Actiunile ce reprezinta aporturi in natura vor trebui acoperite integral. Daca subscrierile publice depasesc capitalul social prevazut in prospectul de emisiune sau sunt mai mici decat acestea, fondatorii sunt obligati sa supuna aprobarii adunarii constitutive majorarea sau, dupa caz, reducerea capitalului social la nivelul subscriptiei."

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Sistemul de conturi din cadrul contabilitatii capitalurilor

Cuprins

Capitolul I. Organizarea contabilitatii capitalurilor....................3
1.1 Continutul si structura capitalurilor......................3
1.2 Organizarea contabilitatii capitalur ilor........................4
1.3 Imaginea conturilor in bilantul patrimonial..................5
1.4 Contabilitatea fluxurilor de capitaluri proprii..........................................9

Capitolul II. Sistemul de conturi utilizat in contabilitatea capitalurilor.....................................21
2.1 Caracterizarea conturilor de capitaluri...........................21
2.2 Aplicatii practice privind conturile de capitaluri........................................43

Capitolul III. Aplicatii privind contabilitatea capitalurilor in contabilitatea firmei.....................................91
3.1 Operatii economico-financiare privind capitalurile proprii........................................91
3.2 Documente de evidenta op.....................................93
3.3 Concluzii si propuneri.....................................94

Concluzii si propuneri........................................98

Bibliografie.........................................99

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Sistemul de conturi din cadrul contabilitatii capitalurilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.