Sistemul de plati pe suport hartie din Romania in etapa actuala

Trimisa la data: 2010-02-26
Materia: Economie
Pagini: 56
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andreea_S
Lucrare de licenta despre Sistemul de plati pe suport hartie din Romania in etapa actuala
Procedurile in SPIN sunt impuse, in primul rand, de mediile de decontare utilizate. Daca SPIN deserveste tranzactii la care populatia utilizeaza mediile de decontare adecvate tranzactiilor de masa, atunci procedurile trebuie sa includa si antrenarea utilizatorilor, a nespecialistilor la intelegerea si facilitarea initierii decontarilor. Cum insa, chiar daca deserveste (si) tranzactii de retail, SPIN nu si-ar justifica amplitudinea si importanta nationala fara un consistent tronson interbancar de plati profesionale, prin rolul operatorilor interbancari financiari specializati in decontari interbancare si in pregatirea celei finale, rezulta faptul ca procedurile din cadrul IFTS reprezinta principalul criteriu de grupare a procedurilor in SPIN.

Procedurile IFTS ca de altfel ale oricarui sistem de plati, sunt organizate pentru schimbul instrumentelor pentru plata si decontarea sumelor. Tronsonul interbancar al acestora este esential prin aceea ca bancile sunt si initiatori ai transferului si beneficiari ai fondurilor transferate, gestiunea acestor transmiteri de active financiare fiind organizate pentru clienti cu mijloace financiare de sprijin de care numai bancile pot dispune, deoarece pot creea cantitatea de moneda care sa fluidizeze sau sa crediteze completarea ciclului de transferuri pentru finalizarea decontarii.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Sistemul de plati pe suport hartie din Romania in etapa actuala

Cuprins


Capitolul I Prezentare generala a sistemului de plati in Romania, in etapa actuala.......3
1.1.Caracterizarea sistemului de plati............3
1.2.Clientii, participantii si operatorii in cadrul spin............5
1.3.Proceduri in spin...........6
1.4.Interesul public si rolul bancii centrale in functionarea spin....8
1.5. Sisteme de decontare si transfer interbancar de fonduri..........12

Capitolul II Instrumente de plata fara numerar............16
2.1. Prezentarea generala a instrumentelor de plata pe suport hartie...............16
2.2.Cecul............17
2.3.Cambia...........22
2.4.Biletul la ordin............30
2.5.Ordinul de plata............34

Capitolul III Perfectionarea sistemului de plati si urmarirea riscurilor in etapa actuala...............38

Capitolul IV Studiu de caz...............46

Bibliografie..............55

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Sistemul de plati pe suport hartie din Romania in etapa actuala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.