Sistemul de protectie sociala

Trimisa la data: 2011-08-01
Materia: Drept
Pagini: 63
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Adina_D
Lucrare de licenta despre Aspecte privind sistemul de protectie sociala
Protectia sociala este conceputa pentru asigurarea unui standard de viata de baza pentru toti oamenii, indiferent de mijloacele de care acestia dispun.Exista mai multe categorii de persoane care cer protectia sociala: protectia somerilor, protectia handicapatilor, protectia copilului si a tinerilor, protectia sociala complementara ( protectia sociala in caz de deces, incapacitatea de munca, boala profesionala ).

Conditiile concrete si nevoile diferite care se cer acoperite fac ca si modalitatile de realizare a protectiei sociale sa fie diferite. Astfel, programele se bazeaza pe premise diferentiate in cazul asigurarilor sociale-destinate acoperirii unor nevoi personale ca urmare a pierderii temporare sau definitive a capacitatii de munca-sau in cazul protectiei lucratorului la locul de munca-mediu, conditii de munca- nevoi care se transfera asupra costurilor de productie si a caror satisfacere este inclusa in pretul produsului.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Sistemul de protectie sociala

Lucrare de licenta despre Aspecte privind sistemul de protectie sociala
Cuprins

Consideratii generale. Concepte privind protectia sociala............2
Necesitatea, continutul si rolul protectiei si asigurarilor sociale......3
Protectia sociala in Romania ante-decembrista.......................6
Sistemul de protectie sociala din Romania - Comparatie globalizata.......9
Politicile macroeconomice - Influenta asupra sistemului de protectie
sociala din Romania...............10
Saracia - Masurare si coordonate in Romania..........16
Contextul somajului in Romania.......................18
Somajul in Romania................21
Consturile protectiei sociale, realitatea societatii romanesti in
perspectiva aderarii la Uniunea Europeana............29
Recrutare, incadrare, promovare, gestionare a resurselor...........34
Concluzii ale studiului..........................42

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Sistemul de protectie sociala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.