Sistemul de protectie sociala in Romania

Trimisa la data: 2009-06-15
Materia: Sociologie
Pagini: 10
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Georgiana_T
Lucrare de licenta despre Sistemul de protectie sociala in Romania
In fazele timpurii ale tranzitiei, prabusirea productiei era asociata cu o scadere disproportionata a ocuparii fortei de munca pe termen scurt.
Incercarile intreprinderilor de a mentine ocupate locurile de munca au condus, in multe cazuri, la deficite financiare substantiale si in crestere guvernele au tolerat creditarea continua de catre banci a intreprinderilor insolvabile din punct de vedere financiar si au amanat adoptarea legilor falimentului.

Impunerea fara discriminare a unor restrictii bugetare severe si falimentarea intreprinderilor insolvabile conduc la pierderea masiva a locurilor de munca. Desi crestea rapid, sectorul privat era prea mic la inceput pentru a putea sa asigure noi locuri de munca in masura solicitarilor.

Spre deosebirea de situatia legata de controlul salariilor, unde masurile adoptate erau explicite, politica angajarii fortei de munca a imbracat forma unui compromis incomod intre a) obiectivul explicit al sistarii sprijinului financiar al intreprinderilor de stat care inregistrau deficite si b) presiunea politica vizand evitarea concedierilor masive si a somajului pe scara larga.

Parerile exprimate de experti - privati sau oficiali - au pledat in favoarea impunerii unor restrictii bugetare severe fata de firmele cu niveluri inalte de somaj - daca asemenea cazuri apar - printr-un mix de politici active pe piata fortei munca si in sfera asigurarilor sociale.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Sistemul de protectie sociala in Romania

Lucrare de licenta despre Sistemul de protectie sociala in Romania
Cuprins

Capitolul I Consideratii generale. Concepte privind protectia sociala..........................3

Capitolul II Necesitatea, continutul si rolul protectiei si asigurarilor sociale..........................4

Capitolul III Protectia sociala in Romania ante-decembrista.........8

Capitolul IVSistemul de protectie sociala din Romania - Comparatie globalizata.....................11

Capitolul V Politicile macroeconomice - Influenta asupra sistemului de protectie sociala din Romania...........................12

Capitolul VI Saracia - Masurare si coordonate in Romania..............20

Capitolul VII Contextul somajului in Romania.........................21

Capitolul VIII Somajul in Romania.......................24

Capitolul IX Costurile protectiei sociale, realitatea societatii romanesti in perspectiva aderarii la Uniunea Europeana..............35

Capitolul X Recrutare, incadrare, promovare, gestionare a resurselor..................42

Capitolul XI Concluzii ale studiului.....................52

Anexe........................56

Bibliografie.................59

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Sistemul de protectie sociala in Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.