Sistemul de reeducare al minorilor infractori in Romania

Trimisa la data: 2010-09-16
Materia: Sociologie
Pagini: 200
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andreea_A
Lucrare de licenta despre Sistemul de reeducare al minorilor infractori in Romania
Relatiile de grup au, de asemenea o dezvoltare sinuoasa si neuniforma. De obicei, dezvoltarea relatiilor in cadrul aceluiasi palier de varsta sunt strans legate de sine insusi si proiectarea acestuia in conduite, cat si de caracteristicile sociabilitatii si ale personalitatii. Relatiile de integrare in grup au la baza o crestere a securizarii in grup, trairea mai intensa a sentimentelor de solidaritate ca grup si a celor de colegialitate. Prin conditia de integrare in grup, adolescentul isi exprima nevoia de sprijin social mai larg decat cel familial.

In cazul grupurilor un aspect important este cel al liderilor, formali sau informali. Cand unele grupuri sunt dominate de lideri cu un nivel moral ambiguu, agresiv sau cu tendinte dominatoare meschine se poate ajunge la situatii conflictuale care incalca legea. Mai ales grupurile informale ce se constituie in cartiere sau sub influenta unor persoane declasate, ii pot impinge pe adolescenti la acte antisociale.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Sistemul de reeducare al minorilor infractori in Romania

Lucrare de licenta despre Sistemul de reeducare al minorilor infractori in Romania
Cuprins

1.Studiu introductiv..........3

2.Notiuni introductive........4

3. Adolescenta - perioada critica in dezvoltarea personalitatii.......21

4. Delincventa juvenila. Teorii explicative.........29

5. Sistemul de reeducare al minorilor infractori in Romania..........39

6. Cadrul juridic si administrativ al justitiei pentru minorii delincventi............60

7. Personalitate si delincventa..............87

8. Factori etiologici ai comportamentului delictual...........98

9. Reintegrarea socio - profesionala a minorilor delincventi........112

10. Cercetare practica..............115

11. Analiza comparativa cu alte cercetari realizate pe aceasta tema.............171

12. Concluzii si recomandari............174

13.Bibliografie............197

Anexe (chestionare, analiza statistica)......181

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Sistemul de reeducare al minorilor infractori in Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.