Sistemul financiar in agricultura

Trimisa la data: 2009-06-20
Materia: Agronomie
Pagini: 69
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Octav_St
Lucrare de licenta despre Sistemul financiar in agricultura
Creditele pe termen mediu si lung au scazut ca pondere in totalul creditelor interne de la 19 % la 6 % reflectand slaba politica de investitii. Agentii economici nu-si pot permite sa realizeze investitii materiale cu credite atrase pe termene medii si lungi in conditii de dobanda de 100 % sau chiar sa zicem de 30-40 %. Investitia nu ajunge instantaneu la maturitate, ea nu produce imediat venituri si ca atare firmele vor evita sa faca investitii sa-si dezvolte baza materiala; ele vor opta pentru afaceri speculative, procesul de crestere economica prin investitii de care economia romaneasca are atata nevoie fiind astfel amanat de la sine.

In conditiile mentinerii ratelor inalte ale dobanzii si ale unei supravegheri defectuoase din partea Bancii Nationale structura creditelor acordate de bancile romanesti s-a deteriorat grav daca luam drept criteriu expunerea acestora la risc. Astfel ponderea creditelor standard s-a redus in ultima parte a deceniului trecut, crescand ponderea celor nesigure, lucru observat prin faptul ca in anul 1994 din totalul creditelor numai 10% erau considerate pierdere, iar in 1998 poderea acestora a ajuns la 50%. Ca urmare a neajunsurilor din economia reala, a nivelului dobanzilor mari la imprumuturi cat si a strategiei Bancii Nationale s-a amplificat blocajul financiar.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Sistemul financiar in agricultura

Cuprins

Capitolul I. Importanta creditului ca parghie financiara in sustinerea agriculturii de catre puterea publica..............................4
I.1 Necesitatea sustinerii agriculturii de puterea publica...............................................4
I.2 Rolul creditului in ansamblu de sustinere a agriculturii.....................................8

Capitolul II. Sistemul finanicar din Romania.........................12
II.1 Evolutia sistemului financiar in perioada de tranzitie.........................................21
II.2 Banca agricola in ansamblul sistemului financiar romanesc.......................................27
II.3 Rolul Bancii Agicole in finantarea agriculturii.........................35

Capitolul III. Conditii si tehnici de acordare a creditelor de productie pe exemplul S.C. ROMAGRICOLA S.A. ROMANU BRAILA..................................................38
III.1 Analiza formala...........................................39
III.2 Analiza de fond...........................................41
III.3 Evaluarea creditului........................................44
III.4 Analiza in vederea evaluarii creditului pentru lucrarile de primavara la cultura de grau.....................................45
III.5 Evaluarea creditului pentru productie in anul 1999........................................46
III.6 Garantarea creditului.................................49
III.7 Plata creditului....................................53

Capitolul IV. Obiectivele procesului de restructurare a sistemului financiar din agricultura....................................56
IV.1 Privatizarea Bancii Agricole..............................56
IV.2 Adoptarea unor noi forme de credite............................57
IV.3 Infiintarea de noi structuri de credit...........................65

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Sistemul financiar in agricultura". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.