Sistemul informational privind contabilitatea creantelor si datoriilor aferente personalului, asigurarile si protectia sociala - studiu de caz "CFR calatori SA"

Trimisa la data: 2011-01-16
Materia: Contabilitate
Pagini: 54
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: alina patrascu
Lucrare de licenta despre Sistemul informational privind contabilitatea creantelor si datoriilor aferente personalului, asigurarile si protectia sociala - studiu de caz "CFR calatori SA"
Principalele caracteristici calitative pentru elaborarea si prezentarea situtiilor financiare sunt: relevanta, comparabilitatea, inteligibilitatea si credibilitatea. Relevanta reprezinta un ajutor pentru utilzatori, in ceea ce priveste luarea deciziilor si evaluarea evenimentelor trecute, prezente sau viitoare. Pentru a se asigura comparabilitatea in timp si spatiu a situatiilor financiare, este necesara permanenta metodelor contabile de evaluare, clasificare si prezentare a elementelor descrise in situatiile financiare.

Prin inteligibilitate se asigura un echilibru intre cunostintele de contabilitate ale utilizatorilor si dorinta lor de a studia informatiile depunand eforturi rezonabile. Elementele care definesc credibilitatea informatiei sunt: prudenta, reprezentarea fidela, integralitatea, prelevanta economicului asupra juridicului si neutralitatea.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Sistemul informational privind contabilitatea creantelor si datoriilor aferente personalului, asigurarile si protectia sociala - studiu de caz "CFR calatori SA"

Lucrare de licenta despre Sistemul informational privind contabilitatea creantelor si datoriilor aferente personalului, asigurarile si protectia sociala - studiu de caz "CFR calatori SA"
Cuprins

Capitolul I Reglementari legale privind activitatea financiar-contabila a societatilor comerciale..............2
1.1. Notiuni generale..................2
1.2. Reteaua de standarde contabile..............5
1.3. Standardul IAS 19. Avantajele salariatilor...............5
1.4. Documente contabile si forme de evidenta a cheltuielilor cu forta de munca..........9
1.5. Obligatii de plata ale angajatorului in legatura cu forta de munca............13
1.6. Conturile contabile privind evidenta cheltuielilor cu forta de munca.............16

Capitolul II Analiza sistemului de salarizare la S.C. "CFR Calatori" SA...............20

Propuneri si concluzii
2.1. Statut, infiintare si structura organizatorica................20
2.2. Aspecte organizatorice privind functiunea financiar-contabila a societatii S.C. "CFR Calatori" SA.............23
2.3. Metodologia de calcul a salariilor si inregistrarilor contabile aferente................26
2.4. Sistemul informatic privind contabilitatea si salariile la S.C." CFR Calatori" SA............37
2.5. Propuneri de perfectionare a activitatii financiar-contabile la S.C. "CFR Calatori" SA................43

Concluzii.................44

Anexe.....................45

Bibliografie..............53

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Sistemul informational privind contabilitatea creantelor si datoriilor aferente personalului, asigurarile si protectia sociala - studiu de caz "CFR calatori SA"". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.