Sistemul politic si comunicarea

Trimisa la data: 2010-10-05
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 71
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Sorin_C
Lucrare de licenta despre Sistemul politic si comunicarea
Discursul politic reuseste sa fie axa fenomenului de auto-reproducere a relatiilor de putere si de propagare a ideologiilor, indiferent de forma regimului politic sub care actioneaza, desi structura sa psiho-lingvistica sufera transformari esentiale operate de promotorul sau. Capitalul simbolic pe care discursul politic il inglobeaza este difuzat drept capital legitim, ale carui valori si norme se incearca a fi impuse si interiorizate de intreaga lume sociala. Diferentele intre democratie si totalitarism apar mai ales cand se studiaza modelul de distribuire si difuzare a discursului, dar exista si multe asemanari ce rezida in interesul comun al puterii de a-si perpetua interesele.

Insasi structura relatiilor de putere in cele doua sisteme politice implica deosebiri esentiale. Sartori (19994 pag. 56) constata ca "totalitarismul nu indica o extindere - statul total - ci mai degraba o exercitare autoritara si absoluta a puterii". Realitatea este ca desi orice sistem totalitar este simultan si autoritar, reciproca nu este valabila. Singura proprietate necesara a exercitarii puterii in mod autoritar este aceea ca libertatea subiectilor va fi ingradita., ca aceasta se va face intr-o maniera autoritara este o conditie ulterioara. Puterea absoluta este detinuta cand ea nu este controlata si ingradita de lege. Daca sustinem ca democratia poate fi realizata prin preluarea tuturor puterilor despotului si predarea acestora in mana poporului tot ce rezulta din aceasta operatiune este un absolutism inversat.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Sistemul politic si comunicarea

Lucrare de licenta despre Sistemul politic si comunicarea
Cuprins

Capitolul I. Sistemul politic si comunicarea....................3
1 Legitimitate/ autoritate/ putere.............................3
2 Democratie versus totalitarism..................9
3 Specificul comunicarii politice..........................18
4 Comunicarea politica delimitari conceptuale..................18
5 Discursul politic "miezul" comunicarii politice............21

Capitolul II. Identitatea discursului politic...................24
1 Caracteristicile discursului politic....................24
2 Cadrul discursului politic. Universaliile politice............24
3 Argumentarea si constructia logica a discursului politic........38
4 Proprietatile relatiei argumentative....................38
5 Forme de rationare in discursul politic..........................46
6 Cautarea, organizarea si expunerea ideilor in discursul politic.........51
7 Eficienta discursului politic in campania electorala...............61Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Sistemul politic si comunicarea". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.