Sistemul probator vazut din perspectiva dreptului procesual penal

Trimisa la data: 2010-09-13
Materia: Drept
Pagini: 20
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Gabriel_G
Lucrare de licenta despre Sistemul probator vazut din perspectiva dreptului procesual penal
Pentru intelegerea notiunii de proces penal trebuie stabilite principalele sale trasaturi:Procesul penal este o activitate
Termenul de proces provine din cuvantul de origine latina "processus", care inseamna a progresa, a avansa, semnificand faptul ca intregul proces penal reprezinta un continuu progres. Deci, este o activitate permanenta desfasurata pentru aplicarea in final a normei penale si care consta in stabilirea exacta a situatiei de fapt, generata de comiterea infractiunii. De altfel, si in limbajul curent, termenul de proces semnifica miscare, evolutie, dezvoltare.

Pornind de la aceste precizari, procesul penal poate fi inteles ca o activitate sustinuta, generata de comiterea infractiunilor, activitate ce trebuie inteleasa intotdeauna ca un progres, in administrarea probelor, efectuarea activitatilor specifice de organele judiciare, realizarea drepturilor partilor implicate, toate desfasurate in vederea finalizarii si solutionarii cauzei.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Sistemul probator vazut din perspectiva dreptului procesual penal

Cuprins

Capitolul I. Notiuni introductive cu privire la procesul penal si dreptul procesual penal .........4
Sectiunea 1. Ordinea de drept si procesul penal........4
1.1. Concept.............4
1.2.Elementele definitorii ale procesului penal.........6
Sectiunea II. Dreptul procesual penal - importanta ramura de drept......10
2.1.Notiunea de drept procesual penal...........11
2.2. Obiectul si importanta procedurii penale.........11

Capitolul II. Aspecte generale referitoare la interceptarile si inregistrarile audio si video........12
1. Preliminarii.......12
Sectiunea 1. Probele.........13
1.1. Etimologie.......13
1.2. Importanta probelor in procesul penal........14
1.3. Notiune. Distinctia dintre proba si mijloace de proba.......15
Sectiunea 2. Mijloacele de proba.........16
2.1. Notiune si importanta.........16

Bibliografie..............21

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Sistemul probator vazut din perspectiva dreptului procesual penal". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.