Sistemul si structura Natiunilor Unite

Trimisa la data: 2009-06-25
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 171
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Vlad_T
Lucrare de licenta despre Sistemul si structura Natiunilor Unite
Filosofia Cartei, care confera documentului o unitate organica, logica, nu este o utopie. Principiile ei si-au castigat respectul in lumea de azi. Structura conceptuala a scopurilor si principiilor Cartei nu constituie o incercare de modelare arbitrara a realitatii, ci o sinteza de tendinte cu existenta obiectiva in viata internationala, indiferent de animozitatile si caracterul contradictoriu al evenimentelor in curs de desfasurare.

Necesitatile de ordin economic si politic care determina de-a lungul istoriei inmultirea si diversificarea relatiilor dintre state, ce nu pot trai izolate unele fata de altele, reclama crearea si respectarea in relatiile internationale a unor reguli de conduita de maxima generalitate si obligativitate - principiile relatiilor dintre state. Fara existenta si aplicarea unor asemenea principii, relatiile dintre state ar sta sub semnul arbitrarului, al domniei celui mai tare si a legilor junglei. Principiile dupa care statele trebuie sa se calauzeasca in relatiile dintre ele nu sunt numai precepte politice si morale. Ele au, in acelasi timp, forta obligatorie a normelor de drept, constituind principii fundamentale de drept international, care detin locul central si predominant in sistemul normelor acestui drept.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Sistemul si structura Natiunilor Unite

Lucrare de licenta despre Sistemul si structura Natiunilor Unite
Cuprins

Capitolul I. Delimitari conceptuale. Tipuri de organizatii internationale.........................................4
1.1.Organizatii interguvernamentale si neguvernamentale...........................................4
1.2.Organizatiile internationale si globalizarea.......................12

Capitolul II.Organizatii interguvernamentale........................22
2.1.Constituirea Organizatiei Natiunilor Unite.......................23
2.2.Scopurile si principiile Cartei Organizatiilor Natiunilor Unite...............................................29
2.3.Sistemul si structura Natiunilor.........................33
2.4.Tendinte in activitatea Organizatiei Natiunilor Unite........................................48

Capitolul III.Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord (N.A.T.O.)..........................................53
3.1.Constituirea si istoricul N.A.T.O.................................54
3.2.Conceptul strategic al Aliantei aprobat de sefii de state si de guverne participanti la reuniunea Consiliului Atlanticului de Nord, tinute la Washington la 23 si 24 aprilie 1999...........................................62
3.3.Structura si modul de functionare al N.A.T.O......................73

Capitolul IV. Organizatia pentru securitate si cooperare in Europa (O.S.C.E.)..................................................101
4.1.Crearea si istoricul O.S.C.E...................................102
4.2.Structurile si institutiile O.S.C.E.............................109
4.3.Instrumentele O.S.C.E.........................................123

Capitolul V. Uniunea Europeana (U.E.)...............................126
5.1.Istoria Uniunii Europene....................................126
5.2.Institutiile Uniunii Europene...................................138

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Sistemul si structura Natiunilor Unite". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.