Situatia Deltei Dunarii - problemele actuale si perspective

Trimisa la data: 2009-02-03
Materia: Geografie
Pagini: 44
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Luigi_T
Lucrare de licenta despre Situatia Deltei Dunarii - problemele actuale si perspective
Chiar daca nu poate fi dat un raspuns general la criza mediului, economia mediului tinde sa-si asume un rol fundamental in depasirea sa: gestionarea rationala a resurselor, daune si costuri legate de mediu, instrumente economice ale politicii de mediu, repercusiuni micro si macro-economice ale mijloacelor de protectie a mediului etc. sunt unele din problemele principale circumscrise acestei stiinte si discipline economice. Dat fiind ca aceasta disciplina, dintr-un punct de vedere conventional, se ocupa cu precadere de studierea in plan economic a fenomenelor degradarii mediului(doar partial reflectate in sistemul de
piata), se poate recurge la un model al fluxurilor materiale pentru a putea pune in evidenta importanta abordarii economice a mediului.

Atat preocuparile mai vechi cat si cele noi pot reprezenta un suport pentru a defini Economia mediului ca fiind acea stiinta economica ce studiaza mediul ca bun public si sistem bazat pe autoreproductie, aflat in stransa interdependenta cu mediul economic.Caracterul de bun public nu neaga posibilitatea aproprierii unor elemente ale capitalului natural, ci se refera la mediu in ansamblu, tinand insa cont de faptul ca problemele acestuia nu pot fi separate de cele ale conponentelor sale.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Situatia Deltei Dunarii - problemele actuale si perspective

Cuprins

Capitolul I. Consideratii privind importanta economiei de mediu si a ecoturismului.................................................3
1.1. Economia mediului in sistemul stiintelor economice si ambientale.................................................3
1.1.1. Continutul si importanta Economiei mediului.................................................10
1.1.2. Limitele Economiei mediului.................................................12
1.1.3. Indicatori de mediu.................................................19
1.1.4. Relatia mediu-economie.................................................20
1.1.5. Relatia crestere economica - protectia mediului in perspectiva dezvoltarii durabile.................................................24
1.1.6. Ecoturismul rezultanta a unei economii de mediu eficienta.................................................26
1.1.6.1. Conceptul de ecoturism.................................................32
1.1.6.2. Ecoturismul ca segment de piata.................................................33
1.1.7. Legislatia in domeniul protectiei mediului in Romania.................................................35

Biibliografie...............................................43

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Situatia Deltei Dunarii - problemele actuale si perspective". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.