Situatia economica a Romaniei in perioada interbelica

Trimisa la data: 2008-10-20
Materia: Economie
Pagini: 133
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: cici
Lucrare de licenta despre Situatia economica a Romaniei in perioada interbelica
Liberalismul a aparut in secolul al XVIII-lea in Franta ca o noua doctrina de politica economica menita sa inlature privilegiile de tip feudal, care reprezentau o frana in calea progresului societatii. Potrivit acestei doctrine, guvernele trebuiau sa se conduca dupa principii emise de fiziocrati, astfel ca economia sa se poata dezvolta fara nicio interventie din partea statului.

Aceasta doctrina a fost aprofundata de economistul englez Adam Smith in lucrarea Avutia natiunilor, cercetare asupra naturii si cauzelor ei. Economistul englez sustinea ca jocul legilor economice nu trebuia stanjenit de nicio interventie a colectivitatii, deoarece colectivitatea ar fi fost improprie prin natura sa sa indeplineasca functii de ordin economic.

Autorul, remarcabil om politic si de stat, si-a construit sistemul economic tinand seama in special de interesele patriei sale Anglia, din perioada in care a trait. El nu a propavaduit niciodata pentru tara sa libertatea deplina a comertului in cazurile in care aceasta s-ar fi dovedit daunatoare economiei engleze.

Dimpotriva, el a admis numeroase derogari de la sistemul sau facand o serie de recomandari precum : majorarea taxelor vamale asupra marfurilor importate care le-ar fi concurat pe cele autohtone ; supunerea la anumite dari a produselor straine ce invadasera piata engleza si care s-ar fi putut vinde mai ieftin decat fabricatele indigene autohtone; apararea produselor autohtone prin obligarea produselor straine intrate in Anglia de a purta un semn distinctiv . Adam Smith admitea chiar si represalii vamale atunci cand se punea problema protejarii comertului si industriei britanice.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Situatia economica a Romaniei in perioada interbelica

Lucrare de licenta despre Situatia economica a Romaniei in perioada interbelica
Introducere...................3

Capitolul I - Liberalismul si interventia statului in economie in perioada interbelica..................6
1.1. Originile si evolutia liberalismului.............................6
1.2. Interventia statului in economie in peroada interbelica..........10

Capitolul al II-lea
Problemele economice ale Romaniei.....................................28
1.1 Problema dezechilibrului bugetar..................................28
1.2 Consolidarea monedei nationale....................................30
1.3 Refacerea si reorganizarea productiei si a comertului.............51
1.4 Insuficienta capitalului lichid...................................62
1.5 Reconstructia sistemului de transport.............................77
1.6 Problema rationalizarii agriculturii..............................86

Concluzii....................115
Anexe.......................125
Bibliografie................133

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Situatia economica a Romaniei in perioada interbelica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.