Situatia economico-financiara a unei societati comerciale rezultate in urma analizei diagnostic

Trimisa la data: 2010-09-19 Materia: Economie Pagini: 41 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Sorin_T
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Situatia economico-financiara a unei societati comerciale rezultate in urma analizei diagnostic
Interpretare: Se observa ca rezultatul net al exercitiului este pozitiv in perioadele considerate,ceea ce inseamna ca intreprinderea este rentabila in anul curent, iar aceasta rentabilitate se va mentine si pentru viitor. Rezultatul net pozitv al exercitiului reflecta rentabilitatea generala a intreprinderii,adica ceea ce ii ramane intreprinderii dupa achitarea tuturor cheltuielilor din anul respectiv.Profitul obtinut va fi utilizat fie pentru autofinantare,fie pentru remunerarea asociatilor sau actionarilor.

Se observa ca evolutia rezultatului net nu a mai avut o evolutie exponentiala ci una sub forma de parabola. Aceasta evolutia a fost determinata in principal de cresterea de 8.39 ori a cheltuielilor cu amortizarile si cu provizioanele in anul 1999 fata de anul 1998.In perioada 99/98 rezultatul net s-a redus cu 36% ca urmare a actiunii urmatorilor factori:Cheltuielile cu amortizarea si cu provizioanele au crescut de 8.39 ori fapt ce a determinat reducerea rezultatului net.Veniturile financire au mai atenuat din influenta negativa a cheltuielilor cu amortizarile si cu provizioanele, acestea crescand de 5,9 ori.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Situatia economico-financiara a unei societati comerciale rezultate in urma analizei diagnostic

Cuprins

Capitolul I. Situatii financiare...................................3
1.Bilant.......................................3
2.Contul de profit si pierdere.....................................8
3.Anexe..........................................12

Capitolul II. Analiza rentabilitatii................................16
1.Analiza soldurilor intermediare de gestiune..........................16
2.Analiza ratelor de rentabilitate...............................24
3.Rezultatul exploatarii - analiza factoriala........................27

Capitolul III. Analiza patrimoniului firmei.........................28
1. Analiza situatiei generale a patrimoniului pe baza structurii activului si pasivului bilantului intreprinderii.........................28
2. Analiza patrimoniului net si surselor financiare....................................................31
3. Analiza corelatiei fond de rulment, nevoia de fond de rulment, trezoreria neta......................................32
4. Analiza corelatiei creante-obligatii.............................34
5. Analiza lichiditatii si solvabilitatii firmei.......................36
6. Analiza echilibrului economico-financiar......................38
7. Analiza situatiei financiare prin metoda scorurilor.................39

Bibliografie..............................................41
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Situatia economico-financiara a unei societati comerciale rezultate in urma analizei diagnostic". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.