Situatia economico-financiara a unei societati comerciale rezultate in urma analizei diagnostic

Trimisa la data: 2010-09-19
Materia: Economie
Pagini: 41
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Sorin_T
Lucrare de licenta despre Situatia economico-financiara a unei societati comerciale rezultate in urma analizei diagnostic
Interpretare: Se observa ca rezultatul net al exercitiului este pozitiv in perioadele considerate,ceea ce inseamna ca intreprinderea este rentabila in anul curent, iar aceasta rentabilitate se va mentine si pentru viitor. Rezultatul net pozitv al exercitiului reflecta rentabilitatea generala a intreprinderii,adica ceea ce ii ramane intreprinderii dupa achitarea tuturor cheltuielilor din anul respectiv.Profitul obtinut va fi utilizat fie pentru autofinantare,fie pentru remunerarea asociatilor sau actionarilor.

Se observa ca evolutia rezultatului net nu a mai avut o evolutie exponentiala ci una sub forma de parabola. Aceasta evolutia a fost determinata in principal de cresterea de 8.39 ori a cheltuielilor cu amortizarile si cu provizioanele in anul 1999 fata de anul 1998.In perioada 99/98 rezultatul net s-a redus cu 36% ca urmare a actiunii urmatorilor factori:Cheltuielile cu amortizarea si cu provizioanele au crescut de 8.39 ori fapt ce a determinat reducerea rezultatului net.Veniturile financire au mai atenuat din influenta negativa a cheltuielilor cu amortizarile si cu provizioanele, acestea crescand de 5,9 ori.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Situatia economico-financiara a unei societati comerciale rezultate in urma analizei diagnostic

Cuprins

Capitolul I. Situatii financiare...................................3
1.Bilant.......................................3
2.Contul de profit si pierdere.....................................8
3.Anexe..........................................12

Capitolul II. Analiza rentabilitatii................................16
1.Analiza soldurilor intermediare de gestiune..........................16
2.Analiza ratelor de rentabilitate...............................24
3.Rezultatul exploatarii - analiza factoriala........................27

Capitolul III. Analiza patrimoniului firmei.........................28
1. Analiza situatiei generale a patrimoniului pe baza structurii activului si pasivului bilantului intreprinderii.........................28
2. Analiza patrimoniului net si surselor financiare....................................................31
3. Analiza corelatiei fond de rulment, nevoia de fond de rulment, trezoreria neta......................................32
4. Analiza corelatiei creante-obligatii.............................34
5. Analiza lichiditatii si solvabilitatii firmei.......................36
6. Analiza echilibrului economico-financiar......................38
7. Analiza situatiei financiare prin metoda scorurilor.................39

Bibliografie..............................................41

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Situatia economico-financiara a unei societati comerciale rezultate in urma analizei diagnostic". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.