Situatia si rolul pietelor bursiere de marfuri in Romania

Trimisa la data: 2009-12-22
Materia: Economie
Pagini: 46
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Niculae_Co
Lucrare de licenta despre Situatia si rolul pietelor bursiere de marfuri in Romania
In secolele VII - IV i.e.n., odata cu dezvoltarea metalurgiei fierului si, in general, a culturii lor materiale, triburile geto-dace intra in contact cu lumea scitica, greaca si celtica. Punctul de plecare al acestei perioade infloritoare il constituie aparitia in secolul al VII-lea i.e.n. pe litoralul Marii Negre a coloniilor grecesti (mai importante fiind Histria, Tomisul si Calatisul). Principala indeletnicire a colonilor greci fiind negotul, intreaga dezvoltare a coloniilor respective a fost conditionata de relatiile cu populatia autohtona. Descoperirile arheologice pun in evidenta bogatia oraselor grecesti de pe tarmul romanesc ai Marii Negre ceea ce demonstreaza intensitatea remarcabila a schimburilor comerciale cu populatia geto-daca inconjuratoare.

O noua perioada fasta a comertului se inregistreaza dupa cucerirea Daciei de catre Traian. In aceasta epoca are loc si o diversificare a legaturilor comerciale atat datorita marilor bogatii ale solului si subsolului, cat si datorita pozitiei geografice favorabile a Daciei. Marfuri provenind din Dacia iau cele mai diverse drumuri ale Europei, ajungand chiar pana dincolo de Mediterana, in Egipt. Perioada de prosperitate dureaza insa putin, Dacia fiind asezata in drumul populatiilor migratoare. In aceste vremuri de continue razboaie, legaturile comerciale traditionale se restrang, cele mai importante schimburi avand loc in rastimp de pace intre populatiile locale si natiile migratoare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Situatia si rolul pietelor bursiere de marfuri in Romania

Cuprins

Introducere.........................................3

Capitolul I. Bursa de marfuri: notiune, istoric......................4

Capitolul II. Bursa de marfuri ca forma de piata. Trasaturile si formele...........................................13

Capitolul III. Bursa ca institutie: regim juridic, structura si functionare.....................................20

Capitolul IV. Mecanismul bursei de marfuri. Tipuri de tranzactii si contracte...........................................29

Capitolul V. Situatia si rolul pietelor bursiere in Romania de azi........................................40

Bibliografie....................................45


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Situatia si rolul pietelor bursiere de marfuri in Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.