Situatiile financiare in cadrul unei societati si analiza acestora

Trimisa la data: 2010-07-24
Materia: Economie
Pagini: 125
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Relu_M
Lucrare de licenta despre Situatiile financiare in cadrul unei societati si analiza acestora
Situatiile financiare ale societatilor cooperative, care intra sub incidenta reglementarilor contabile armonizate cu directivele europene si standardele internationale de contabilitate, vor fi auditate de catre auditori financiari, persoane fizice sau persoane juridice, in conditiile legii. Societatile cooperative ale caror situatii financiare anuale sunt supuse, potrivit legii, auditului financiar vor organiza auditul intern potrivit normelor elaborate de Camera Auditorilor Financiari din Romania in acest scop.La societatile cooperative ale caror situatii financiare anuale nu sunt supuse, potrivit legii, auditului financiar, adunarea generala ordinara a membrilor cooperatori va hotari contractarea auditului financiar sau numirea cenzorilor, dupa caz.

Cenzorii sunt obligati sa supravegheze gestiunea societatii cooperative, sa verifice daca situatiile financiare anuale sunt legal intocmite si in concordanta cu registrele, daca acestea din urma sunt regulat intocmite si daca evaluarea patrimoniului s-a facut conform regulilor stabilite pentru intocmirea situatiilor financiare anuale. Cenzorii sunt obligati sa intocmeasca un raport amanuntit asupra situatiei financiare anuale si repartizarii beneficiilor si pierderilor, care trebuie prezentat adunarii generale.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Situatiile financiare in cadrul unei societati si analiza acestora

Cuprins

Capitolul I. Prezentarea societatii comerciale Cooperativa de Consum "OTOPENI".......................................4
1.1. Generalitati..........................................4
1.2. Regimul juridic al Cooperativei de Consum "OTOPENI"................................6
1.3. Structura organizatorica si de conducere.......................8

Capitolul II. Cadrul general de armonizare a contabilitatii romanestii cu directivele europene si cu standardele internationale......................................34
2.1. Preliminarii..................................34
2.2. Sfera de aplicare......................................35
2.3. Utilizatorii de situatii financiare si cerintele lor informationale............................................36
2.4. Obiectivul situatiilor financiare............................39
2.5. Concepte de baza....................................43
2.6. Caracteristicile calitative ale situatiilor financiare........................................45
2.7. Imaginea reala si corecta. Imaginea fidela.....................47

Capitolul III. Structuri si criterii de recunoastere si de evaluare ale situatiilor financiare......................................51
3.1. Criterii de recunoastere ale situatiilor financiare..................................51
3.2. Evaluarea structurilor situatiilor financiare......................................56
3.2. Evaluarea activelor ..............................60
3.3. Evaluarea activelor circulante...................................71

Capitolul IV. Lucrari contabile de [nchidere a exercitiului financiar..............................................98
4.1. Lucrari preliminare intocmirii bilantului contabil........................................98

Capitolul V. Analiza situatiei financiar - patrimoniale a Cooperativei de Consum "OTOPENI".......................................108

Concluzii..............................................123

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Situatiile financiare in cadrul unei societati si analiza acestora". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.