Societatea comerciala si sistemul informatic

Trimisa la data: 2009-11-20
Materia: Informatica
Pagini: 99
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Roberta_O
Lucrare de licenta despre Societatea comerciala si sistemul informatic
Ca sa intelegem mai bine sistemele informationale este necesar sa amintim si alte caracteristici mai importante ale acestora. Deci, un sistem exista si functioneaza intr-un mediu ce contine si alte sisteme. Daca un sistem constitue una dintre componentele unui sistem mai mare, atunci reprezinta un subsitem, iar sistemul mai mare este mediul lui. Anumite sisteme pot imparti acelasi mediu, unele dintre acestea putand fi conectate intre ele prin intermediul unei" granite" comune sau interfete. Apare astfele conceptul de sistem deschis. In final, sistemul care are capacitatea de a se auto-modifica sau de a modifica sistemul din care face parte, cu scopul de a supravietui, poarta numele de sistem adaptiv.

Intreprinderile sunt un bun exemplu de sistem in cadrul societatii, care constitue mediul acestora. Societatea contine o multitudine de asemenea sisteme, cuprinzand indivizii si institutiile lor sociale, politice si economice. Intreprinderile sunt alcatuite din mai multe subsiteme si sunt considerate exemple de sisteme deschise, deoarece au interfata si interactioneaza cu alte sisteme din mediul lor. De asemenea sunt si sisteme adaptive, din moment ce se pot schimba pentru a raspunde cerintelor unui mediu in continua modificare.Intreprinderile sunt sisteme organizationale in care resursele sunt transformate prin diferite procese specifice, in bunuri si servicii.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Societatea comerciala si sistemul informatic

Cuprins

Introducere..............................................4

Capitolul I. Analiza situatiei financiare a firmei - bazele teoretice..............................................6
1.1. Scopul, necesitatea si utilitatea analizei financiare..............................................6
1.2. Instrumentele analizei financiare...............................7
1.3. Principalii indicatori de analiza financiara.....................9

Capitolul II. Sisteme informatice in sprijinul managementului financiar.........................................23
2.1. Ssistemul informational si managementul firmei.............................................23
2.2. Particularitatile sistemul informational financiar-contabil...............................................35
2.3. Tehnologia informationala si impactul ei asupra maangementului financiar...............................................41

Capitolul III. Model de ssitem informatic pentru argumentarea deciziei financiare in cadrul firmei...........................................51
3.1. Prezentarea aplicatiei...........................................51

Capitolul IV. Utilizarea modelului informatic creat, in analizarea situatiei financiare a firmei S.C. FARES S.A.........................66
4.1. Prezentarea firmei SC FARES S.A.............................66
4.2. Analiza computerizata pe domenii..............................72
4.3. Concluzii si propuneri.....................................97

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Societatea comerciala si sistemul informatic". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.