Societatea pe actiuni. Administrare corporativa in conditiile economiei de piata

Trimisa la data: 2010-08-16
Materia: Economie
Pagini: 128
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Georgiana_Iv
Lucrare de licenta despre Societatea pe actiuni. Administrare corporativa in conditiile economiei de piata
Cea mai mare parte a secolului XX pentru lumea occidentals cu economia ei de piata, bazata pe autoreglementare a trecut in conditiile unei rezistente inversunate in fata diverselor regimuri etatiste (din Germania in anii 30-40 si din alte tari similare, URSS si celelalte reprezentante ale lagarului socialist, din alte tari) cu economii, uneori prospere, de alt tip. Acestea , desi in exterior se deosebeau mult una de alta, aveau o esenta comuna - configuratia lor era determinate de faptul ca cea mai mare corporate era insusi statul. In consecinta, asemenea formatiuni nu puteau, in primul rand, sa nu fie strict ierarhice, in al doilea rand, nu puteau sa-si aprecieze adecvat prioritatile si neajunsurile, deoarece intr-o masura sau alta erau scoase din mediul concurential.

Spre deosebire de corporatiile industriale clasice, cele etatiste nu sunt capabile sa se dezvolte in mod natural si de aceea nu are sens sa delimitam etapele lor de dezvoltare. Iata trasaturile lor caracteristice:
scopul principal - nu e atingerea gradului maximal de eficienta a productiei, ci realizarea sarcinilor trasate de catre stat. In acest plan, uzinele germane din acea perioada, care au majorat volumul de producere a armamentului pana in iulie 1944, complexul avio-cosmic al URSS din anii 60-70 sau conglomeratul de companii sustinute de stat, care a pus inceputui industriei de computere a Japoniei - toate sunt de acelasi gen.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Societatea pe actiuni. Administrare corporativa in conditiile economiei de piata

Lucrare de licenta despre Societatea pe actiuni. Administrare corporativa in conditiile economiei de piata
Cuprins

Capitolul I. Administrarea corporativa a societatilor pe actiuni in conditiile economiei de piata..............7
Tendintele actuale in evolutia managementului corporativ.............7
Probleme ale teoriei gestiunii financiare a companiilor Assi corporatiilor in conditiile reformarii economiei...............38

Capitolul II. Cadrul metodic de apreciere a eficientei gestiunii financiare a corporatiei..................49
Esenta Assi particularitatile finantelor corporative..........49
Resursele financiare ale corporatiei Assi metodele lor de evaluare.....56
Particularitatile sistemului de indicatori ai estimarii eficientei gestiunii financiare a corporatiilor..............72

Capitolul III. Perfectionarea gestiunii finantelor in administrarea corporativa din Republica Moldova.............87
Experienta acumulata Assi probleme in procesul de dezvoltare a gestiunii corporative din Republica Moldova..............87
Formarea sistemului de gestiune corporativa a societatilor pe actiuni in Republica Moldova................114
Recomandari privind perfectionarea gestiunii financiare a corporatiilor...................118

Concluzii si recomandari...........123

Bibliografie.............128

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Societatea pe actiuni. Administrare corporativa in conditiile economiei de piata". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.