Societatea postcomunista si aspectele clasei politice in tranzitie

Trimisa la data: 2010-02-20
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 56
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Rafael_M
Lucrare de licenta despre Societatea postcomunista si aspectele clasei politice in tranzitie
Transferul democratic al puterii a fost apreciat unamim ca o marturie a maturitatii spiritului civic si a solidaritatii institutiilor democratice. Totusi in aceasta perioada de reforma a economiei, in ciuda optiunilor declarate de toate guvernele post - revolutionare de privatizare rapida, restructurare economica, de incurajare a investitiilor straine s-au dovedit a fi sarcini dificile. Cauzele sunt numeroase: Romania a fost in urma tarilor ex - comuniste ca Ungaria sau Polonia, unde unele reforme au fost facute in timpul regimului comunist; colapsul productiei; dizolvarea CAER-ului care, in 1989, absorbea 80% din exporturile Romaniei;

Criza iugoslava; optiunea regimului Iliescu si a Guvernului format de PDSR si aliatii acestuia intre 1992-1996 (care nu numai odata au fost acuzati de apartenenta la structurile comuniste anterioare) pentru un ritm incet al reformelor economice. Fortele care au ajuns la putere in 1996 au anuntat accelerarea tuturor acestor procese, dar rezultatele obtinute pana acum erau considerate nesatisfacatoare, cauzele incluzand si tensiunea dintre coalitie si restructurarile guvernamentale succesive. In ceea ce priveste politica externa a Romaniei, optiunile tuturor fortelor politice romanesti erau si sunt in favoarea unei integrari europene si euro-atlantice.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Societatea postcomunista si aspectele clasei politice in tranzitie

Lucrare de licenta despre Societatea postcomunista si aspectele clasei politice in tranzitie
Cuprins

Notiuni introductive.......................3

Capitolul I. Contextul social in care se dezvolta noua clasa politica................11

Capitolul II. FSN si rolul noului partid pe scena politica romaneasca.....................15

Capitolul III. Scindarea FSN-ului in cele doua aripi - motive, cauze, efecte.........................28

Capitolul IV. Bolile tranzitiei si efectul lor in aria politicului in perioada post decembrista..........................38

Capitolul V. Aprecieri privind tranzitia partidelor politice pana astazi (elemente concluzionale).......................45

Bibliografie............................54

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Societatea postcomunista si aspectele clasei politice in tranzitie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.