Societatea romanesca intre anii 1989 - 2000 in perceperea rromilor

Trimisa la data: 2010-09-23
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 103
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cosmin_D
Lucrare de licenta despre Societatea romanesca intre anii 1989 - 2000 in perceperea rromilor
Sociologia, istoria si istoria mentalitatilor studiaza si ele imaginea celuilalt, a strainului marginalizat sau minoritar 12. "Imaginea celuilalt si mecanismele alteritatii" a fost chiar tema generala a unui congres mondial de stiinte istorice desfasurat la Stuttgard in 1985, care a analizat rolul mentalului colectiv in modelarea devenirii istorice. De fapt, in urma congresului de Stuttgard imagologia "si-a castigat dreptul la existenta in cetate, institutionalizandu-se in universitati, in programe academice, de doctorat sau masterat" 13. In istoriografia romana studiile de imagologie si imaginar social au cunoscut o adevarata explozie in ultimii ani.

Reflectarea strainului, a celuilalt, este si parte componenta a imaginarului social: delimitarea fata de alteritate permite grupului sa-si afirme propria identitate, face parte din structura discursului identitar. Politica nu ramane nici ea imuna fata de imaginile stereotipe, uneori prejudecati. Imaginile negative pun in miscare mecanisme de blocare a contactelor bilaterale si internationale, cata vreme o imagine atragatoare stimuleaza astfel de legaturi 14.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Societatea romanesca intre anii 1989 - 2000 in perceperea rromilor

Lucrare de licenta despre Societatea romanesca intre anii 1989 - 2000 in perceperea rromilor
Cuprins

Introducere..............3

Capitolul I Imagine si imaginar in mentalul social. Imaginea celuilalt in societatea moderna si contemporana...........4
1.1. Structurarea imaginii de sine si a imaginii celuilalt.........4
1.2. Rolul reprezentarilor sociale in structurarea imaginii celuilalt...........10
1.3. Mentalitati si prejudecati. Rolul acestora in formarea imaginii celuilalt..............16

Capitolul II Minoritate si majoritate in Romania...........30
2.1. Statutul minoritatilor in societatea romaneasca.......30
2.2. Minoritatea ca alteritate.............37
2.3. Minoritatea romilor. Istorie si actualitate...........45

Capitolul III Imaginea romilor in presa dupa incetarea raboiului rece..............59
3.1. Prezenta etnicilor romi de nationalitate romana in presa straina.............59
3.2. Imaginea populatiei rome in presa romaneasca............65

Concluzii................81

Anexe...........87

Bibliografie............99

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Societatea romanesca intre anii 1989 - 2000 in perceperea rromilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.