Societatile de valori mobiliare pe piata de capital

Trimisa la data: 2010-06-12
Materia: Economie
Pagini: 91
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marina_S
Lucrare de licenta despre Societatile de valori mobiliare pe piata de capital
Odata puse in circulatie titlurile mobiliare prin emisiunea pe piata primara, acestea fac obiectul tranzactiilor pe piata secundara. Existenta acestui tip de piata ofera posibilitatea detinatorilor de actiuni si obligatiuni sa le valorifice inainte ca acestea sa aduca profit, prin dividende sau dobanzi. Piata secundara reprezinta, in acelasi timp, modalitatea de a concentra in acelasi loc investitori particulari sau institutionali, care pot vinde sau cumpara titluri mobiliare, avand garantia ca acestea au valoare si pot fi reintroduse oricand in circuit.

Piata secundara este si expresia aproape perfecta a reglarii libere intre cererea si oferta de valori mobiliare, fiind un barometru al nevoii de capital, in primul rand, dar si al starii economice, sociale si politice a unei tari. Din acest punct de vedere, piata secundara de capital poate fi considerata o piata absoluta, unde legea cererii si ofertei gaseste terenul propice pentru actiunea sa neingradita. Asigurand mobilitatea capitalurilor, a lichiditatilor pe termen lung si mediu, a negociabilitatii oricarui titlu trecut de piata primara, piata secundara atrage, deopotriva, investitori "de profesie", dar si investitori "de ocazie", in speranta unui profit maxim intr-un timp record.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Societatile de valori mobiliare pe piata de capital

Cuprins

Capitolul I. Necesitatea si functionalitatea pietei de capital in economia de piata................................3
1.1. Rolul pietelor financiare in functionarea economiei................................3
1.2. Componentele pietei de capital.........................8
1.3. Caracteristici ale instrumentelor financiare: lichiditate, risc, rentabilitate.......................................14

Capitolul II. Rolul S.V.M. in intermedierea pe piata de capital.....................................18
2.1. Necesitatea intermedierii de valori mobiliare.................18
2.2. Rolul S.V.M. in operatiunile realizate la Bursa de Valori Bucuresti..................................27
2.3. Rolul S.V.M. in operatiile realizate pe RASDAQ.....................36
2.4. Topul Societatilor de Valori Mobiliare...........................44

Capitolul III. Organizarea si operatiunile specifice societatilor de valori mobiliare.............................................47
3.1. Sarcinile departamentelor care participa la operatiile bursiere sau pe piata O.T.C......................................47
3.2. Operatii specifice departamentului de tranzactii........................................50
3.3.Etapele procesarii in departamentul de operatiuni....................................................53

Capitolul IV. Rolul societatilor de valori mobiliare in acordarea consultantei...............................63
4.1.Analiza financiara a actiunilor..............................63
4.2.Teoria de arbitraj pentru evaluarea activelor financiare..............................66
4.2.3.Rentabilitatile asteptate pentru un activ.......................71
4.3.Portofoliile optime de titluri ale investitorilor. Modelul Markovitz...................................................75

Concluzii................................................88

Bibliografie...............................................90

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Societatile de valori mobiliare pe piata de capital". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.