Solutii eficiente abordate in domeniul turistic montan

Trimisa la data: 2009-09-08
Materia: Administratie Publica
Pagini: 89
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Luigi_Fa
Lucrare de licenta despre Solutii eficiente abordate in domeniul turistic montan
Muntii Fagarasului sunt cei mai inalti munti din tara (2.544m Vf.Moldoveanu, 2.535m Vf.Negoiu) si fac parte din Carpatii Meridionali, Muntii Fagarasului se evidentiaza printr-un peisaj alpestru, indeosebi in lungul crestei principale care se intinde pe mai mult de 70 km intre valea transversala a Oltului si culoarul Branului cu un profil alpin impunator. In ansamblu, Muntii Fagarasului prezinta un profil transversal, disimetric, cu povarnisul accentuat la nord si cu aplicare mai lenta spre sud.

Desi sunt alcatuiti in intregime din sisturi cristaline si vai glaciare grandioase, care se tin lant pe culmea principala intre varful Suru - 2.282m - si Berivoiu Mare - 2.303m - atat pe povarnisul nordic cat si pe cel sudic, apropierea creand creste crenelate, numite popular "custuri", la care se adauga o mare varietate de microforme crionivele actuale sub forma de turnuri, colti, strungi, campuri de pietre, nise, etc. Culmea Fagarasului este unitara, nefragmentata de vai transversale, cu un puternic abrupt spre nord. Numeroase vai coboara vijelios pe versantul nordic, creand saritori cascade si apoi sub 2.000m altitudine in forma de V cu versanti spre nord, nord-vest, nord-est, cu numeroase cotloane in care zapezile iernii dainuie pana tarziu in primavara sau chiar pana in vara si unde se poate practica schiul (Valea Sambetei, Valea Balei).

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Solutii eficiente abordate in domeniul turistic montan

Cuprins

Capitolul I. Localizarea geografica si caracteristicile demografice. Varibile de segmentare in marketingul turistic. Importanta zonei....................................3
1.1.Localizarea geografica a Tarii Fagarasului.....................................3
1.2.Caile de acces in zona....................................4
1.3.Resursele naturale ale zonei....................................8
1.4.Resursele istorice, culturale si etnografice ale Tarii Fagarasului....................................15
1.5.Baza tehnico-materiala generala....................................22

Capitolul II. Baza tehnico-materiala sepcific turistica....................................25
2.1.Baza tehnico- materiala generala..................................25
2.2.Tipologia unitatilor de prestare a serviciilor....................................28
2.3.Baza tehnico- materiala specific turistica....................................34

Capitolul III. Circulatia turistica..................................56
3.1.Numarul de 4 innoptari la unitatile turistice din Tara Fagarasului....................................58
3.2.Analiza coeficientului de utilizare a capacitatii de cazare....................................60
3.3.Prognoze ale circulatiei turistice....................................63
3.4.Sezonalitatea circulatiei turistice....................................66

Propuneri si concluzii privind diminuarea saturarii ofertei turistice....................................78

Bibliografie....................................88

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Solutii eficiente abordate in domeniul turistic montan". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.