Sondaj asupra saraciei comunitare proromi. Fundamentarea interventiilor sociale

Trimisa la data: 2010-07-15 Materia: Sociologie Pagini: 48 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Gabriel_P
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Sondaj asupra saraciei comunitare proromi. Fundamentarea interventiilor sociale
Estimarea numarului de romi nu a fost unul dintre obiectivele acestui studiu. O astfel de estimare a fost insa necesara pentru a putea calcula indici operationali. Datele disponibile , oferite de acest studiu de comunitati ne permit doar o estimare a persoanelor de etnie Roma cu probabilitate inalta de autoidentificare in anul 2005, in trei variante : maxima, medie si minima. Aceste estimari diferite sunt mentionate pentru a indica o anumita relatie intre sondajul PROROMI si Recensamantul din 2002. Relatiile implicate in estimarea numarului populatiei de etnie Roma sunt, din punctul de vedere al acestui studiu, mai importante decat rezultatele estimarii in sine.

Metodologie
Clasificarea comunitatilor de romi mai mari de 20 de gospodarii cu localizare relativ compacta a fost realizata, la nivel national, pe baza sondajului PROROMI ce a folosit persoane locale cheie (experti locali/informatori cheie) implicate in culegerea de date (PIC). Agentia Nationala pentru Romi-ANR a fost partenerul principal in elaborarea chestionarului, in instruirea persoanelor implicate in culegerea de date. Sociologul responsabil cu acest proiect a actionat astfel incat sa combine proiectul de cercetare cu cercetarea participativa in scopul obtinerii sprijinului reprezentantilor populatiei de etnie Roma.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Sondaj asupra saraciei comunitare proromi. Fundamentarea interventiilor sociale

Lucrare de licenta despre Sondaj asupra saraciei comunitare proromi.Fundamentarea interventiilor sociale
Cuprins

Scurta prezentare..................5

Obiectiv.............5

Metodologie..........5

Rezultate............8

Cum se identifica o comunitate saraca de romi............8
Dimensiunea, localizarea si profilul comunitatilor.......9
Surse de venit si probleme sociale percepute.............10
Perspective ale politicilor in domeniu...................12
O tipologie a saraciei in comunitatile de romi...........14
Profile ale comunitatilor de romi...............18
In functie de dimensiune si concentrare.......18
In functie de structura populatiei............19

Ierarhizarea problemelor in comunitatile de romi.........21

Un model operational de interventie in comunitatile sarace de romi....25

Anexe.............27

Chestionarul PROROMI si instructiunile de completare............27

Comentarii asupra modalitatii de completare a chestionarului..........38

Sintaxa SPSS pentru selectia chestionarelor valide..............44

Cat de reprezentativ este esantionul PROROMI ?..................46

Lista comunitatilor de romi cu probleme foarte mari (de tip HIGHPROB) rezultate ca urmare a aplicarii sondajului PROROMI.............48
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Sondaj asupra saraciei comunitare proromi. Fundamentarea interventiilor sociale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.