Sondaj asupra saraciei comunitare proromi. Fundamentarea interventiilor sociale

Trimisa la data: 2010-07-15
Materia: Sociologie
Pagini: 48
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Gabriel_P
Lucrare de licenta despre Sondaj asupra saraciei comunitare proromi. Fundamentarea interventiilor sociale
Estimarea numarului de romi nu a fost unul dintre obiectivele acestui studiu. O astfel de estimare a fost insa necesara pentru a putea calcula indici operationali. Datele disponibile , oferite de acest studiu de comunitati ne permit doar o estimare a persoanelor de etnie Roma cu probabilitate inalta de autoidentificare in anul 2005, in trei variante : maxima, medie si minima. Aceste estimari diferite sunt mentionate pentru a indica o anumita relatie intre sondajul PROROMI si Recensamantul din 2002. Relatiile implicate in estimarea numarului populatiei de etnie Roma sunt, din punctul de vedere al acestui studiu, mai importante decat rezultatele estimarii in sine.

Metodologie
Clasificarea comunitatilor de romi mai mari de 20 de gospodarii cu localizare relativ compacta a fost realizata, la nivel national, pe baza sondajului PROROMI ce a folosit persoane locale cheie (experti locali/informatori cheie) implicate in culegerea de date (PIC). Agentia Nationala pentru Romi-ANR a fost partenerul principal in elaborarea chestionarului, in instruirea persoanelor implicate in culegerea de date. Sociologul responsabil cu acest proiect a actionat astfel incat sa combine proiectul de cercetare cu cercetarea participativa in scopul obtinerii sprijinului reprezentantilor populatiei de etnie Roma.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Sondaj asupra saraciei comunitare proromi. Fundamentarea interventiilor sociale

Lucrare de licenta despre Sondaj asupra saraciei comunitare proromi.Fundamentarea interventiilor sociale
Cuprins

Scurta prezentare..................5

Obiectiv.............5

Metodologie..........5

Rezultate............8

Cum se identifica o comunitate saraca de romi............8
Dimensiunea, localizarea si profilul comunitatilor.......9
Surse de venit si probleme sociale percepute.............10
Perspective ale politicilor in domeniu...................12
O tipologie a saraciei in comunitatile de romi...........14
Profile ale comunitatilor de romi...............18
In functie de dimensiune si concentrare.......18
In functie de structura populatiei............19

Ierarhizarea problemelor in comunitatile de romi.........21

Un model operational de interventie in comunitatile sarace de romi....25

Anexe.............27

Chestionarul PROROMI si instructiunile de completare............27

Comentarii asupra modalitatii de completare a chestionarului..........38

Sintaxa SPSS pentru selectia chestionarelor valide..............44

Cat de reprezentativ este esantionul PROROMI ?..................46

Lista comunitatilor de romi cu probleme foarte mari (de tip HIGHPROB) rezultate ca urmare a aplicarii sondajului PROROMI.............48
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Sondaj asupra saraciei comunitare proromi. Fundamentarea interventiilor sociale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.