Spalarea banilor in Romania si analiza incriminarii legale

Trimisa la data: 2010-07-10
Materia: Drept
Pagini: 96
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Corina_L
Lucrare de licenta despre Spalarea banilor in Romania si analiza incriminarii legale
Asa cum am vazut, fiecare tara in parte se straduieste sa stopeze fenomenul spalarii banilor, dar este unanim acceptat faptul ca o solutie eficienta la problema spalarii banilor pe plan international poate fi gasita doar in planul cooperarii internationale. Cooperarea intre state se impune din mai multe considerente : pe de o parte, experienta mai bogata a unor tari poate fi impartasita celor care abia acum incep sa inteleaga si sa lupte cu adevarat cu fenomenul spalarii banilor; pe de alta parte, infractorii profita din plin de diferentele dintre sistemele de control si reglementari dintre state.

Spalarea internationala a banilor se bazeaza pe exploatarea, prin operatori financiari subtili, a diferentelor dintre reglementarile financiare si bancare ale tarilor de pe intreg globul. O solutie cu adevarat eficienta ar fi "construire unui mecanism care reduce, daca nu elimina, aceste diferente dintre tari" .

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Spalarea banilor in Romania si analiza incriminarii legale

Lucrare de licenta despre Spalarea banilor in Romania si analiza incriminarii legale
Cuprins

Cuvant inainte..............3

Capitolul I Notiuni generale despre spalarea banilor............4

Capitolul II Reglementari internationale privind spalarea banilor (drept comparat)...............23

Capitolul III- Cadrul legal privind spalarea banilor in Romania si analiza incriminarii legale..........35

Capitolul IV - Oficiul National de prevenire si Combatere a Spalarii Banilor...............67

Capitolul V Metode de spalare a banilor...........73

Capitolul VI Cazuri analizate si comentate (practica judiciara)......87

Concluzii si propuneri de "Lege Ferenda".............91

Bibliografie...................94

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Spalarea banilor in Romania si analiza incriminarii legale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.