Spalarea banilor si riscul bancar implicat

Trimisa la data: 2010-08-04
Materia: Economie
Pagini: 58
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Florentina_A
Lucrare de licenta despre Spalarea banilor si riscul bancar implicat
In Romania, pana in prezent, crima organizata nu s-a manifestat la intensitatea si amploarea existenta in tarile vestice sau limitrofe si nici nu au proliferat organizatii criminale de un tip deosebit. Cu toate acestea, sunt creati factorii socio-economici si criminologici propice si chiar stimulenti pentru crima organizata interna, existand tendinte evidente de racordare rapida a acesteia la procesul de globalizare si internationalizare a organizatiilor criminale cu care se confrunta statele lumii.

Atunci cand o activitate ilegala genereaza profituri substantiale, cel care o savarseste trebuie mai intai sa gaseasca o modalitate de a controla fondurile fara a atrage atentia. Acest lucru se realizeaza prin mascarea surselor, schimbarea formei sau mutarea fondurilor intr-o locatie unde sa atraga cat mai putin atentia.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Spalarea banilor si riscul bancar implicat

Cuprins


1.Conditii care favorizeaza spalarea banilor ..........3
1.1.Economia subterana ........3
1.2.Paradisurile fiscale si centrele financiare offshore........6
1.3.Tranzitia de sistem..........8
1.4.Conceptul de "spalare" a banilor.........9

2. Cadrul legislativ si institutional.........10
2.1. Cadrul legislativ ..........10
2.2. Cadrul institutional........14

3. Fenomenul de spalare a banilor............17
3.1. Etapele spalarii banilor..........17
3.2. Punctele slabe ale operatiunii de spalare a banilor........20
3.3. Ghidul tranzactiilor suspecte...........21

4. Masuri adoptate la nivel international pentru combaterea spalarii banilor..........34

5. Studii de caz.........34

6. Bibliografie..........57

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Spalarea banilor si riscul bancar implicat". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.