Specificitatea Curtii de justitie in spatiul comunitatii europene

Trimisa la data: 2010-07-12
Materia: Drept
Pagini: 38
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Georgiana_F
Lucrare de licenta despre Specificitatea Curtii de justitie in spatiul comunitatii europene
Curtea de justitie de prima instanta a Comunitatilor europene sau potrivit terminologiei franceze, Tribunalul, sau Tribunalul de prima instanta si-a inceput activitatea la data de 30.10.1989. Ea a inceput sa functioneze ca instanta subordonata Curtii de justitie, cu sediul la Luxemburg. Competentele acesteia erau in materia concurentei, a litigiilor privind acordarea de despagubiri si in domeniul dreptului functionarilor comunitari.

In primii ani de functionare, Tribunalul de prima instanta nu a condus la descongestionarea preconizata a activitatii Curtii de justitie. Din acest motiv, in anul 1993 printr-o noua hotarare a Consiliului, Tribunalul de prima instanta a preluat spre solutionare toate actiunile directe introduse de persoane fizice sau juridice private, mai putin cele introduse pe baza dreptului antidumping .

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Specificitatea Curtii de justitie in spatiul comunitatii europene

Lucrare de licenta despre Specificitatea Curtii de justitie in spatiul comunitatii europene
Cuprins

Capitolul I Consideratii generale introductive..............3
Sectiunea I Preliminarii...............3
Sectiunea II Delimitari conceptuale ...........6

Capitolul II Curtea de justitie a Comunitatilor europene - institutie jurisdictionala comunitara..............12
Sectiunea I Componenta si statutul membrilor Curtii..............12
Sectiunea II Organizare si functionare...........16
Sectiunea III Competenta de judecata.............18

Capitolul III Activitatea procesuala in fata Curtii de justitie........21
Sectiunea I Procedura de judecata................21

Bibliografie..............37
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Specificitatea Curtii de justitie in spatiul comunitatii europene". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.